Засідання робочої групи щодо надання земельних ділянок учасникам АТО

7 вересня у великій залі виконавчого комітету відбулася постійно діюча робоча група з питань обліку та визначення черговості надання земельних ділянок учасникам АТО та членам їх сімей під головуванням першого заступника міського голови Григорія Олійника.

Метою діяльності робочої групи є підвищення рівня соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей, поліпшення ефективності взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськими організаціями у сфері підтримки учасників АТО та членів їх сімей у сфері регулювання земельних відносин.

Під час засідання розглянули можливість реалізації пропозицій щодо надання земельних ділянок іншій пільговій категорії населення за інформацією відділу земельних відносин, що стосується звернень таких громадян станом на 01.09.2018 р.; послідовність вибору земельних ділянок учасникам АТО, вирішили питання просування черги; надання земельних ділянок сім’ям загиблих учасників АТО; можливість виділення земельних ділянок по вул. Переяслівська мешканцям міста, які обробляють землю протягом 20 років відповідно до поданих ними заяв; можливість виділення земельної ділянки по вул. О. Шмідтта мешканцю міста відповідно до поданої ним заяви.

На сьогодні у межах міста є 143 земельні ділянки для учасників АТО та членів сімей загиблих учасників АТО.

В ході засідання члени робочої групи вирішили доручити Ніжинському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом двох тижнів обдзвонити учасників АТО з 1 по 199 порядковий номер черговості на отримання земельної ділянки відповідно до списку учасників АТО на отримання земельних ділянок для того, щоб вони з’явилися в міськвиконком для ознайомлення із списком вільних земельних ділянок. У разі неявки протягом двох тижнів учаснику АТО буде направлено рекомендованого листа з пропозицією визначитися із вільною земельною ділянкою в межах міста протягом двох місяців. У разі не отримання жодної інформації від учасника АТО протягом зазначеного терміну – його кандидатура на отримання земельної ділянки буде перенесена в кінець списку.

Що стосується надання земельних ділянок сім’ям загиблих учасників АТО, то члени робочої групи вирішили додатково зустрітися з ними і вирішити дане питання.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

10.09.2018