Щотижнева оперативна нарада при міському голові

Відбулася щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Традиційно на нараді було заслухано представника Ніжинського відділу поліції Музиченко Інну Іванівну про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади міста за останній тиждень, відділ з питань діловодства та роботи зі зверненнями громадян про стан виконавської дисципліни та доручень міського голови, а також обговоренні звіти керівників відділів та управлінь і плани роботи на поточний тиждень.

Відповідно до наданої інформації за минулий тиждень до відділу поліції надійшло 268 заяви та повідомлення, 43 з яких - кримінальні провадження за різними статтями кримінального кодексу. Виявлено 122 адміністративних правопорушення та накладено 70 постанов на суму 18309 гривень. По лінії дорожнього нагляду зафіксоване 69 порушень (2 – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, 6– керування транспортним засобом, особою яка не має відповідних документів; 2 – порушення пдр, що спричинило пошкодження транспортних засобів; 7 – керування транспортним засобом, що має несправності; 6 – керування водієм транспортним засобом, що підлягає обов'язкового техогляду, але своєчасно його не пройшов; 31 – перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху та порушення інших ПДР та 17 – порушення правил великоваговими т/з). Продовжують мати місце випадки вживання алкогольних напоїв (31 випадок) та паління тютюнових виробів (11 випадки) у громадських місцях. Зафіксований 2 факти вчинення насилля в сім’ї.

Головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні ім.Миколи Галицького Олександр Костирко доповів щодо епідеміологічної ситуації на території громади міста станом на 18.02.2019р до інфекційного відділення звернулося 7 осіб, 4 осіб – гострі ентероколіти, 2 особа – кір, 5 осіб – вітряна віспа і т.д. Про стан захворюваності на ГРИП та ГРВІ на території міста у продовж минулого тижня серед дітей захворіло – 128 осіб (на 74 особи менше ніж минулого тижня), а дорослих 93 особи (на 16 осіб більше ніж минулого тижня), але епідеміологічний поріг не перевищено. Дієвими заходами щодо профілактики залишається вакцинація, заняття спортом, оздоровчі процедури тощо.

Заступник головного лікаря КНП «НМЦПМСД» Анна Стрельнікова зазначила що станом на 18 лютого 2019 року 46563 особи (66,5%) підписали декларації з сімейними лікаря, але 30% залишається ще без декларацій. Національна служба охорони здоров’я надала дозвіл лікарям збільшити кількість укладених декларацій з пацієнтами, а саме: сімейний лікар має право заключити декларацій з пацієнтами на загальну кількість 2300 осіб (раніше було 1800 пацієнтів), лікар терапевт 2600 осіб (раніше було 2000 пацієнтів).

Міський голова наголосив, що необхідно проводити роз’яснювальну роботу з населенням щодо підписання декларацій лікаря з пацієнтом. Також в медичній галузі необхідно розпочинати реформування вторинної ланки серед персоналу для забезпечення кваліфікованого персоналу (лікарів сімейної медицини) первинної.

Начальник управління культури та туризму Тетяна Бассак поінформувала присутніх що 20 лютого о 10-00год біля пам’ֹятного знаку «Герої не вмирають» відбудеться мітинг з нагоди 5-ї річниці з дня відзначення Героїв Небесної Сотні.

Детальніше з планами роботи виконавчого комітету Ніжинської міської ради на період з 18 лютого по 24 лютого можна ознайомитися за посиланням:http://nizhynrada.gov.ua/announcement/337/zahodi-z-1802-po-2402-2019-roku.html

Відділ інфрмаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

18.02.2019