Відзначення 30-ї річниці з Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

15 лютого в міському Будинку культури відбулися урочистості з нагоди 30-ї річниці з Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

У заході взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, депутати міської ради, воїни-інтернаціоналісти та члени їх сімей, громадськість, ЗМІ.

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся Анатолій Лінник: "Сьогодні свято для тих, хто справді має бойову доблесть і відповідальність перед своїм народом. 30 років тому радянські війська були виведені із Авганістану. Найбільших втрат в цій 10-річній війні поніс український народ... Це насамперед свідчить, що українці вірні і відповідальні перед своїм громадянським та військовим обов'язком. Це приклад для нашого молодого покоління, адже на бойовій доблесті учасників бойових дій ґрунтується патріотичне виховання. Наразі воїни-інтернаціоналісти також захищають Українську землю на її Сході. Щиро дякую дякую за вашу активну життєву позицію. Низький уклін родинам загиблих. Наш священний обов'язок пам'ятати і підтримувати ці родини. Дякую ГО "Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану" за вашу відповідальність, дружність і згуртованість. Бажаю всім присутнім мирної і процвітаючої України, щоб врешті-решт настала перемога, яку ми так чекаємо і прагнемо, здоров'я, достатку та благополуччя".

До привітань долучилися голова Ніжинської райдержадміністрації В’ячеслав Івашин, голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, голова громадської організації «Ніжинська міськрайонна організація ветеранів Афганістану» Сергій Ступак та заступник ніжинського військового комісара майор Аркадій Вартанов. Виступаючі подякували колишнім військовослужбовцям за їхні честь, мужність та стійкість, побажали всім міцного здоров’я, сімейного благополуччя та мирного неба над головою.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять воїнів-афганців та українців, які загинули внаслідок бойових дій на території інших держав.

Подяками, грамотами та нагрудними знаками були нагороджені учасники бойових дій та їх рідні. Урочисту атмосферу в залі створили виступи Ічнянського гурту патріотичної пісні «Набат».

По закінченню концертної програми присутні вирушили до Пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам, де поклали квіти та вшанували хвилиною мовчання полеглих побратимів. Захід завершився під трикратні залпи салютної групи.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

15.02.2019