Стартували загальноміські спортивні змагання “Спортивний Ніжин — здорова нація”

22 вересня на стадіоні “Спартак” за ініціативи народного депутата України Олександра Кодоли та за підтримки міського голови Анатолія Лінника стартували загальноміські спортивні змагання “Спортивний Ніжин — здорова нація”. Даний захід в Ніжині проводиться вперше.

У змаганнях беруть участь команди шкіл міста , а саме 16 збірних команд, до складу яких входять учні, їх батьки та педагоги: ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, ЗОШ І-ІІ ступенів №4, ЗОШ І-ІІІ ступенів №5, ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6, ЗОШ І-ІІІ ступенів №7, ЗОШ І-ІІІ ступенів №9, ЗОШ І-ІІІ ступенів №10, ЗОШ І-ІІ ступенів №11, ЗОШ І-ІІ ступенів№12, ЗОШ І-ІІІ ступенів№13, ЗОШ І-ІІІ ступенів №14, Гімназія №3, НВК «Престиж» №16.

Учасники змагаються за унікальний призовий фонд — 350 тисяч (350 тис. грн. з депутатського фонду народного депутата Олександра Кодоли + 10 тис. грн. з міського бюджету), які переможці зможуть витратити на обладнання для своїх шкіл. Команда якої займе 1-ше місце, отримає 150 тисяч гривень, за 2-ге місце приз складає 100 тисяч гривень, третє – 50 тисяч гривень, а залишені кошти будуть розподілені між командами-учасниками.

Офіційне відкриття розпочалось із урочистого параду ансамблю барабанщиць та почесної ходи команд-учасників під звуки духового оркестру Ніжинського училища культури й мистецтв.

Право підняти Державний прапор України надали переможцям і призерам Всеукраїнського спортивного фестивалю «Олімпійське лелеченя» - збірній школі №15.

Міський голова Анатолій Лінник привітав учасників, висловив вдячність Олександру Михайловичу за його ініціативу та допомогу у розвитку Ніжина наголосив: «Даний формат змагань показує нам – українцям як в єднанні ми можемо перемагати. Адже в єдності наша сила і непереможність». Також Анатолій Валерійович вручив Грамоту Ніжинської міської ради за високі спортивні досягнення вихованці школи гармонійного розвитку «Позитивчик» Нагорній Карині з нагоди відзначення Дня спорту в Україні.

Олександр Кодола подякував керівництву Ніжина, оргкомітету, усім небайдужим любителям спорту за те, що вони підтримали його ініціативу і долучилися до організації та проведення змагань.

На святі були присутні перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, начальник Управління освіти Станістав Крапив'янський, помічник народного депутата України Олександра Кодоли Тамара Стратілат, депутати міської ради, мер міста Херсона Володимир Миколаєнко, ніжинці, гості міста та ЗМІ.

Анатолій Валерійович разом з народним депутатом України Олександром Кодолою передали відео-привіт місту Кропивницькому, де у ці дні тривають такі ж змагання.

Після урочистого відкриття та виступів танцювальних колективів міста розпочалися веселі спортивні естафети і конкурси, які нікого не залишили байдужими. Свято пройшло весело, цікаво та дуже емоційно.

Чекаємо на наступний етап змагань, який відбудеться через тиждень 30 вересня, а фінал — 13 жовтня.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

24.09.2018