Створено нову громадську організацію

Реалії нашого сьогодення такі, що у світі з'являється все більше людей зі стійкими розладами здоров’я, тобто з інвалідністю, яких у сучасному суспільстві прийнято називати людьми з функціональними обмеженнями чи то з особливими потребами. На жаль, подібна ситуація склалася і в нашому місті: тільки дітей віком до 18 років, яким встановлено статус дитини-інваліда, у нас нараховується близько 260-ти, не кажучи вже про повнолітніх громадян, що мають І, ІІ або ІІІ групу інвалідності, у тому числі з дитинства і довічно.

Звичайно, у державі існує мережа закладів соціального обслуговування громадян з інвалідністю, діють відповідні закони, розроблені державні, регіональні та місцеві програми підтримки таких осіб, але… Усі ми знаємо, що через певні обставини їхні потреби, і нерідко життєво необхідні, не задовольняються повною мірою, а подекуди навіть і частково. Та виникає багато різних спричинених станом здоров’я проблем, які одна така сім’я чи особа не в змозі вирішити самотужки.

Саме тому за ініціативи групи батьків, які виховують та доглядають дітей з інвалідністю, у нашому місті створено нову неприбуткову громадську організацію «Ніжинська міська організація батьків та дітей з особливими потребами «Соломія»» (скорочено - ГО «Соломія»).

Головною метою діяльності організації, відповідно до її Статуту, є задоволення та захист законних соціальних, економічних, творчих, вікових, національно-культурних та інших спільних інтересів членів організації, надання всебічної допомоги дітям з інвалідністю, молодим людям та іншим особам з інвалідністю, їхнім родинам, іншим громадянам, які вступили до організації.

Членами організації можуть бути громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, незалежно від соціального статусу, національності, статі, віросповідання, політичних поглядів, які поділяють мету та виконують завдання організації, дотримуються інших вимог Статуту та беруть участь у діяльності організації.

Усі охочі вступити до ГО «Соломія» та приєднатися до спільної діяльності на підтримку членів нашої громади, які мають особливі потреби, можуть звертатися для консультацій щодо вступу до неї за адресою: вул. Об'їжджа, 120, ІІ поверх (приміщення Ніжинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, за сприяння якого було створено цю організацію); тел. для довідок 7-85-00. Контактна особа Гребеннікова Олена Анатоліївна.

27.07.2016