Святкові заходи з нагоди 20-и річчя Спеціального авіаційного загону Державної служби з надзвичайних ситуацій

22 лютого минає 20-ть років від дня створення Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій. В рамках святкового заходу до міста прихали привітати ювіляра почесні гості: перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій України Микола Чечоткін, заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України Руслан Білошицький, народний депутат України Олег Ляшко, міський голова Анатолій Лінник, голова районної державної адміністрації В’ячеслав Івашин, голова районної ради Олег Бузун.

Основною метою діяльності САЗу є: запобігання виникненню надзвичайних ситуацій (НС), мінімізація їх наслідків та захист населення і територій; невідкладне реагування на НС, гасіння лісових пожеж, проведення авіаційних робіт з пошуку і рятування, аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт; захист навколишнього, природного середовища, локалізація зон впливу шкідливих і небезпечних факторів, що виникають під час аварій та катастроф.

Головним приємним сюрпризом та подарунком стало вручення 48-ми сім’ям авіаторів довгоочікуваних ключів від нових квартир. Під час вітального слова та вручення ордерів на помешкання перший заступник міністра внутрішніх справ України генерал-полковник Сергій Яровий акцентував увагу на тому, що в перспективі можлива реконструкція ще двох казарм під житло для працівників авіаційного загону.

Почесні гості мали чудову можливість переконатися у потужності нашої авіації, для них був проведений показовий виступ техніки та виконання робіт щодо надання допомоги під час надзвичайних ситуацій. Спеціальний авіаційний загін має 16 одиниць техніки та близько 1000 працівників у штаті. Свою професійну майстерність льотчики демонструють не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

В рамках святкування кращі співробітники та ветерани служби Спеціального авіаційного загону Державної служби з надзвичайних ситуацій України отримали державні нагороди та іменні нагрудні знаки за сумлінне і бездоганне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, самовідданість, сміливість та рішучість, виявлені під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та відданість служінню українському народу. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих льотчиків, які трагічно загинули під час виконання службових обв’язків на сході країни (захищаючи територіальну цілісність держави).

У міському Будинку культури відбувся святковий концерт на якому були присутні багато почесних гостей, які також вручали подарунки, подяки та грамоти.

Міський голова Анатолій Лінник звернувся з вітальним словом до ювілярів та зауважив:"20 років тому відбувся переломний момент, коли громада льотчиків-авіаторів вийшла до президента Леоніда Кучми з проханням зберегти такий важливий об’єкт. Протягом цього часу підрозділ втілював ідеологію переходу від військових функцій до рятувальних. Весь колектив працював над збереженням і розвитком підрозділу. Те житло і техніка яку ми бачимо сьогодні це свідчення того, що колектив високо цінують в державі. Рятувальники це наш оберіг, тому з нагоди ювілею хочу подарувати командиру спеціального авіаційного загону різбляний образ Христа Спасителя (робота ніжинського майстра Григорія Василенка). Також хочу побажати Вам та Вашим сім’ям здоров’я, благополуччя, сімейного затишку, успіхів в нелегкій, але дуже важливій справі".

Після теплих слів привітань з нагоди 20-річчя від дня заснування Спеціального авіаційного загону Державної служби з надзвичайних ситуацій України творчі колективи міста та Націона́льний заслу́жений академі́чний анса́мбль та́нцю Украї́ни і́мені Павла́ Ві́рського дарували всім присутнім святковий концерт.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

так комунікацій з громадськістю

22.02.2019