Відбулася комісія по законності

22 лютого відбулось чергове засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. На засіданні також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, депутати міської ради Андрій Гомоляко, Наталія Радченко, Андрій Деркач, заступник міського голови Сергій Дзюба, керівники комунальних підприємств, підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, ЗМІ.

Головуючий засідання Олег Щербак подав на затвердження членів комісії наступний порядок денний:

1.Про виконання міських цільових програм головним розпорядником коштів – управлінням житлово – комунального господарства та будівництва Ніжинської міської ради за 2018 рік.

2.Про виконання бюджету міста Ніжина за 2018 рік

3.Про внесення змін до рішення міської ради VІІ скликання від 16 січня 2019 року № 7-50/2019 «Про міський бюджет м.Ніжина на 2019 рік».

4.Про виконання міських цільових програм головним розпорядником коштів – фінансовим управлінням Ніжинської міської ради Чернігівської області за 2018 рік.

5.Про виконання міських цільових програм головним розпорядником коштів – виконавчим комітетом Ніжинської міської ради за 2018 рік.

6. Про визначення проектів - переможців громадського бюджету 2019 року та подальше їх фінансування.

7. Про внесення змін до додатку 15 «Міська цільова програма «Турбота» на 2019р.», затвердженого рішенням Ніжинської міської ради від 16 січня 2019р. № 6-50/2019 «Про затвердження бюджетних програм Місцевого значення на 2019рік».

8.Про недопущення політичної діяльності та політичної агітації, в дошкільних, загальноосвітніх навчальних закладах міста Ніжина, на спортивних та дитячих майданчиках на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

9.Про утворення консультативно-дорадчого органу при Ніжинській міській раді Молодіжної ради Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

10.Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва (нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту, технічного переоснащення) об’єктів, що споруджуються за рахунок коштів бюджету міста Ніжина та коштів підприємств, установ , організацій, що належать до комунальної власності територіальної громади міста, а також кредитів, наданих під державні гарантії.

11.Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради «Про затвердження персонального складу Ради підприємців при Ніжинській міській раді Чернігівської області» від 26 липня 2017 року №18-27/2017.

12.Про встановлення зменшеного розміру орендної плати.

13.Про встановлення зменшеного розміру орендної плати

14.Про передачу на балансовий облік індивідуально визначеного майна.

15.Перелік об’єктів комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади, що підлягають приватизації.

16.Про суборенду оренду майна комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

17.Про оренду майна комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

18.Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради від 19 листопада 2018 року № 28-45/2018 «Про передачу в господарське відання майна».

19.Про приватизацію нежитлової будівлі «лазня», що розташована за адресою: м.Ніжин, вул. Козача, 3.

20.Про надання згоди на прийняття до комунальної власності Ніжинської міської об'єднаної територіальної громади майна Кунашівської сільської бібліотеки-філіалу Ніжинської районної централізованої бібліотечної системи тастворення комісії з приймання-передачі майна Кунашівської сільської бібліотеки-філіалу Ніжинської районної централізованої бібліотечної системи.

21.Про затвердження Актів приймання – передачі майна.

22.Про присвоєння адрес.

23.Про присвоєння адрес.

24.РІЗНЕ.

Всі проекти рішень було детально розглянуто та підтримано комісією, а також рекомендовано для винесення на розгляд чергової сесії міської ради.

У «Різному» ознайомилися зі Зверненням щодо необхідності якнайшвидшого прийняття проектів Законів України № 9518 та № 9519, спрямованих на спрощення розмитнення та оподаткування автомобілів з іноземною реєстрацією.

Підтримали підготовлене Звернення депутатів міської ради до: Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства; Народних депутатів: Олександра Кодоли, Валерія Карпунцова, виконавчого директора АМУ Олександра Слобожана щодо ініціювання внесення змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», передбачивши можливість укладення публічного договору на поводження з ТПВ, а саме статтю 25 Закону України від 09.11.2017 року №2189-VII «Про житлово-комунальні послуги» викласти в редакції: «Споживачі зобов’язані укласти договір (включаючи публічний) про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною в установленому законом порядку». Збір і вивезення твердих побутових відходів має важливе значення з огляду на забезпечення екологічної безпеки населених пунктів.

Після розгляду низки питань засідання комісії було перенесено на 25 лютого об 14-30 годині.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

22.02.2019