Свято Державного прапора у гетьманській столиці

По-особливому урочисто й піднесено минув День Державного прапора у Батурині. На майданчику біля палацу гетьмана Кирила Розумовського зібралися не лише представники місцевої громади, а й гості з усієї області.

Участь в урочистостях з нагоди Дня Державного прапора України та 25-ої річниці Незалежності взяли голова облдержадміністрації Валерій Куліч, голова обласної ради Ігор Вдовенко, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

Честь підняти Державний прапор над гетьманською столицею поправу випала військовослужбовцям – учасникам АТО та учню 9 класу Бахмацької гімназії Максиму Невольку, батько якого у ці дні захищає Україну на сході держави.

Голова облдержадміністрації Валерій Куліч у своїй вітальній промові особливо відзначив глибокий символізм того, що свято відбувається в Батурині — українському місті, яке було знищене, проте не скорене та наголосив, що Державний прапор України дійсно став символом, що об’єднує патріотів та надихає на захист незалежності та територіальної цілісності нашої держави.

Валерій Куліч вручив також нагороди й відзнаки облдержадміністрації жителям області та разом з головою обласної ради — паспорти юним громадянам України, які з’їхалися у Батурин з усієї області. На їх адресу у цей день лунали найкращі й найтепліші побажання.

З Днем Державного прапора та Днем Незалежності України учасників урочистостей привітали також голова обласної ради Ігор Вдовенко, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря).

Приємним подарунком до свята стали виступи артистів Обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм.

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю

Чернігівської обласної державної адміністрації

25.08.2016