Свято Першого дзвоника!

Сьогодні у Ніжині стартував новий навчальний рік. У всіх школах відбулись урочисті лінійки. Після літніх канікул подвір’я закладів знову загомоніли, ожили. Зустрілися друзі, однокласники, усі діляться враженнями, спогадами.

Урочисті лінійки традиційно розпочалися з Гімну України.

У перший день осені міський голова Анатолій Лінник, депутати обласної та міської рад за доброю традицією взяли участь в урочистій церемонії першого дзвоника, щоб привітати учнів з початком нового навчального року і Днем знань.

Міський голова Анатолій Лінник взяв участь в урочистих лінійках ЗОШ І-ІІІ ступенів №10 та №9. У вітальній промові зауважив, що свято Першого дзвоника, Дня знань – це дійсно всенародне свято. Адже воно особливе для всіх, в першу чергу, для сьогоднішніх першачків, адже вони вперше прийшли до школи, вперше стали на стежину знань. «На цьому шляху саме головне не тільки отримати знання, а стати патріотом свого міста, своєї країни та здобути вірних друзів, з якими ви пройдете своє життя пліч-о-пліч» - наголосив Анатолій Валерійович. Закликав випускників максимально віддати свої сили та свою волю у здобутті освіти. Теплими словами вдячності очільник звернувся до вчителів, які вкладають душу і серце у підростаюче покоління та виховують справжніх патріотів нашої Держави. Наголосив на спільній роботі ніжинської громади, міської влади, управління освіти, батьківських комітетів по створенню покращених умов для навчання дітей. "Ті кошти, які ми вкладаємо в розвиток шкіл, покращення перебування наших дітей у школах воно з кожним роком стає більш вагомим" - зауважив Анатолій Лінник. А на завершення побажав всім миру і успіхів в усіх справах, а найголовніше – це виховати і навчити дітей.

В цей день кращих учнів за результатами минулого навчального року відмітили похвальними листами, а вчителів подяками та грамотами за сумлінну працю.

Одразу по закінченню урочистостей у шкорлярів розпочалися нелегкі і відповідальні, але цікаві й насичені подіями навчальні будні.

ЗОШ№10

ЗОШ№9

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

02.09.2019