Тренінг зі сталого місцевого розвитку за підтримки Проекту ЄС/ПРООН

15 листопада 2017 року в Ніжині відбувся Тренінг зі сталого місцевого розвитку за підтримки Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Учасниками тренінгу були студенти Чернігівського національного технологічного університету та громади ОСББ Ніжина. Тренінг розпочався з невеликої екскурсії містом з використанням мобільного додатку «Ніжин Туристичний». З деталями роботи додатку ознайомив начальник відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури Денис Ворона.

Офіційна частина тренінгу розпочалася з вітального слова першого заступника міського голови Григорія Олійника. Він наголосив на важливості 17 Глобальних Цілей Сталого Розвитку, і що Ніжин вже на шляху їх впровадження.

Наступною виступила головний спеціаліст сектору з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності Віра Топіха. Темою її виступу було питання інноваційного врядування в розрізі стратегічного розвитку міста. А Ніжин має в цьому напрямку вже гарні досягнення, так як впроваджено 3 інноваційні проекти і зараз ще один на стадії реалізації.

Далі до слова запросили громад-партнерів Проекту МРГ-3. З презентацією «Досвід застосування методології МРГ задля мобілізації громади щодо використання енергозберігаючих заходів в багатоквартирних будинках» виступила представник ОСББ «Синяківське» Людмила Герасименко та поділився своїм досвідом голова ОСББ «Добробут» Микола Лосина. Також із задоволенням поділилася і спогадами, і успішними досягненнями громад-партнерів Проекту Обласний координатор Проекту МРГ-3 Ніна Подколзіна

Після зустрічі в міській раді, учасники поїхали подивитися на досягнення громад-партнерів Проекту МРГ-3 наживо. Учасники були дуже враженні і самими будинками, і мешканцями, які об’єднались і вирішують всі свої питання спільно. Відвідали також і ЗОШ I-IIIст. №2, яка також є партнером Проекту і реалізує через свою громадську організацію «Порада» вже другий проект.

Наприкінці тренінгу всі поділилися своїми враженнями та захопленням від таких результатів.

Сектор з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності

16.11.2017