Урочистості з нагоди 50-річчя від дня заснування Ніжинського краєзнавчого музею ім. І.Г.Спаського

Ніжинський краєзнавчий музей імені Івана Спаського — краєзнавчий музей нашого міста, що має велике зібрання предметів, документів, фотографій тощо з історії, етнографії і культури Ніжинщини.

Музейна справа міста має більш ніж столітню історію. Ніжинський краєзнавчий музей відкрито 4 листопада 1967 року як музей на громадських засадах.

У січні 2010 року рішенням сесії Ніжинської міської ради ухвалила надати Ніжинському краєзнавчому музею ім'я Івана Георгійовича Спаського, вченого-нумізмата, одного з організаторів Ніжинського окружного історичного музею, краєзнавця, археолога та мистецтвознавця.

Сьогодні, з нагоди п`ятдесятирічного ювілею Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського та з метою вшанування першого директора та одного з фундаторів Ніжинського музею Шоходька В.С., відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на будівлі музею.

На заході були присутні міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, Сергій Осадчий, Сергій Дзюба, помічник депутата Верховної Ради України Олександра Кодоли Тамара Стратілат, депутати Ніжинської міської ради, представники ЗМІ, громадськість.

З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Анатолій Лінник: «Наше місто славне своєю історією, своїми історичними датами, постатями, історичними об`єктами. Сьогодні ми відкриваємо пам`ятну дошку першому директору краєзнавчого музею Шоходьку Володимиру Семеновичу. Дуже тішить те, що музейна справа в Ніжині розвивається. Ми бачимо, що за останні періоди змінюється експозиція. В одному із перших в Україні краєзнавчому музеї була відкрита тематична виставка, присвячена подіям Майдану 2014 року. Я щиро всіх вітаю із визначною подією для міста, бажаю всім працівникам музейної справи міста Ніжина здоров`я, благополуччя, миру, а в роботі – нових відкриттів, нових експозицій, збільшення кількості відвідувачів і всього найкращого». Анатолій Валерійович вручив квіти доньці Володимира Шоходька, яка була присутня на даному заході.

Надалі, до поздоровлень приєдналися працівники музею та гості, які завітали на це свято. Потому всіх було запрошено до актової зали хореографічної школи «Ритм», де відбувся концерт, вручення грамот та похвальних листів. Працівників музею вітали заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко та помічник депутата Верховної Ради України Олександра Кодоли Тамара Стратілат. Були вручені подарунки як від Ніжинської міської ради, так і від Народного депутата Олександра Кодоли. Наприкінці заходу виступили з концертом творчі колективи міста.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

15.11.2017