У Ніжині підписали Меморандум про взаєморозуміння між фінською організацією FCA, DOCCU та Ніжинською міською радою

2 серпня до Ніжинської міської ради з офіційним візитом завітала Анна Пуцова, експертка проекту DECIDE  та Яніна Тимошенко, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Чернігівської міської ради з метою підписання тристороннього Меморандуму про взаєморозуміння між фінською організацією  FCA, DOCCU та Ніжинською міською радою в особі міського голови Олександра Кодоли.

Меморандум передбачає співпрацю ніжинської громади з вищевказаними громадськими організаціями в галузі освіти: розробка програм та проведення тренінгів для вчителів, консультування освітян щодо проведення літніх активностей, освітніх та навчальних заходів для дітей.

Співпраця ніжинської громади з цими організаціями в освітній сфері триває майже місяць. З 25 липня по 8 серпня на базі однієї з ніжинських шкіл облаштовано літній табір DECIDE Summer clubs для дітей Ніжинської громади та внутрішньо переміщених осіб. Старту діяльності передувало online-навчання вчителів міста, які задіяні у проекті DECIDE Summer clubs.


Під час сьогоднішньої зустрічі Олександр Кодола висловив вдячність організаціям за надану нашій громаді можливість та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

Представниці громадських організацій анонсували ініціативи, які будуть цікаві для нашої громади, зокрема, створення Центру дистанційної освіти, психологічна підтримка для дітей, допомога навчальним закладам, які зазнали руйнувань.

 

02.08.2022