У Ніжині відбувся турнір на призи Ірини Мерлені

4 червня 2016 року у Нiжині в СК «Зiрка» вiдбувся II турнiр з вiльної боротьби на «Кубок Oлiмпiйської чемпiонки Iрини Мерленi». У 17 вагових категорiях взяли участь 132 спортсмени з 14 команд з Києва, Броварів, Боярки, Лубнів, Ромнів, Чернігова, Мени, Щорса, Здвижівки та Ніжина.

Серед почесних гостей на церемонії відкриття були присутні заслужений майстер спорту з вільної боротьби, олімпійська чемпіонка Ірина Марлені, міський голова Анатолій Лінник, депутат обласної ради Сергій Охонько, заступник міського голови Сергій Дзюба, депутати міської ради: Олександр та Ігор Шалаї, Андрій Гомоляка, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Павло Глушко, директор міського центру «Спорт для всіх» Сергій Півень.

Учасників турніру пісенним виступом вітала народна артистка України Наталія Бучинська в супроводі хореографічної композиції Ніжинської Школи Гармонійного Розвитку «Позитивчик».

Головним суддею турніру був Ігор Гунько.

У командному залiку 1 мiсце та кубок виборов м. Нiжин, 2 мiсце − м. Щорс, 3 мiсце − м. Київ. Приз «за волю до перемоги» отримав Шеремет Iгор, «за кращу технiку» − Вергун Денис, «кращого борця» − Соснiн Сергiй «наймолодшого учасника» − Сентiщев Влад.

Результати ніжинських спортсменів:

Вагова категорія – 26 кг. : Денис Вергун — 2 місце та Іван Романенко -3 місце.

Вагова категорія – 29 кг. : Андрій Лазаренко – 2 місце та Антон Феденко – 3 місце.

Вагова категорія – 32 кг. : Данило Опанасенко – 1 місце;

Вагова категорія – 38 кг. : Олександр Тесленко – 3 місце;

Вагова категорія – 47 кг. : Єгор Удовенко – 2 місце;

Вагова категорія – 50 кг. : Опанасенко Владлен – 1 місце;

Вагова категорія – 53 кг. : Дмитро Коваль – 2 місце;

Вагова категорія – 54 кг. : Артем Суліма – 1 місце;

Вагова категорія – 58 кг. : Валентин Сусловаль – 1 місце;

Вагова категорія – 63 кг. : Максим Ступаченко – 1 місце та Сергій Поїхало

Вагова категорія – 69 кг. : Галата Юрій — 1 місце

Звісно, що перемоги не приходять самі по собі. Роки напружених тренувань спортсменів і самовіддана любов до спорту, до вільної боротьби тренерів привела Ніжинську команду борців до жаданої перемоги. Тож завдячуємо за тренерську науку Анатолію Петровичу Галагану та Гуньку Ігорю Володимировичу за підготовку і перемогу Ніжинських борців вільного стилю в «Кубку Ірини Мерлені».

Олімпійська чемпіонка Ірина Мерлені на своїй сторінці у фейсбук висловила подяку спонсорам i органiзаторам змагань, депутату Нiжинськоi мiськоi ради Сергiю Дзюбi та меценату Владиславу Атрошенко, а також мiськiй владi Нiжина за пiдтримку та розвиток вiльної боротьби!

Відділ з питань фізичної культури та спорту Ніжинської міської ради

07.06.2016