У Ніжині відкрили Центр Підтримки Підприємництва

04 грудня в рамках реалізації Стратегії розвитку Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади 2027 на базі ніжинського центру надання адміністративних послуг відкрили центр підтримки підприємництва. Дана ініціатива реалізувалася за підтримки Офісу розвитку малого і середнього підприємництва при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Ніжинської міської ради, а також проєкту FORBIZ.

Попередньо між міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофієм Миловановим, головою Чернігівської обласної державної адміністрації Андрієм Прокопенком та міським головою Анатолієм Лінником був підписаний Меморандум про співпрацю щодо реалізації пілотного проекту з утворення центру підтримки підприємництва у місті Ніжині Чернігівської області.

На відкритті пілотного проекту з утворення центру підтримки підприємництва були присутні: міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови Сергій Дзюба, керуючий справами виконавчого комітету Ніжинської міської ради Сергій Колесник та радник міського голови Сергій Осадчий. Також на захід завітали ініціатори проекту: начальник управління підприємництва Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Олександр Палазов, директор Офісу розвитку малого та середнього підприємництва Андрій Слабінський, консультант з інфрастуктури малого та середнього підтриємництва та бізнес-послуг Ксенія Савченко та заступник начальника управління бізнес-клімату, споживчого ринку та ціноутворення, начальник відділу забезпечення розвитку підприємництва Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації Роман Голомозик.

Перед відкриттям центру відбулася зустріч ініціаторів проекту з міською владою, підприємцями міста, представниками структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, на якій обговорили нагальні питання розвитку підприємництва в Ніжині та Україні вцілому.

Відтепер інформаційний пункт підприємців вже працюватиме у Центрі надання адміністративних послуг Ніжинської міської ради Чернігівської області.

Принцип роботи пункту – це єдине вікно, де підприємець може дізнатися про можливості для відкриття своєї справи та розвитку наявного бізнесу, дієві програми підтримки МСП та отримати безкоштовну інформаційну консультацію від співробітника пункту. Офіс розвитку МСП провів попереднє навчання консультантів інформаційних пунктів, надав матеріали для роботи разом з інформацією про працюючий державний інформаційний портал для підприємців (www.sme.gov.ua).

Підприємці зможуть користуватися безкоштовними інформаційними послугами та розвивати підприємництво у своєму регіоні.

Адреса інформаційного пункту підприємців: м.Ніжин, вулиця Яворського, 7.

Часи роботи: Понеділок, середа, п’ятниця: з 08.30 до 15.00.

Телефон: 7-13-47.

Офіс розвитку малого і середнього підприємництва при Мінекономіки (SME.DO)

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

05.12.2019