У Ніжині відкрили кімнату психологічної підтримки для внутрішньо переміщених осіб

Результатом плідної співпраці Міністерства соціальної політики, міської влади та Ніжинського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  стало відкриття кімнати психологічної підтримки для консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства.
Міський голова Ніжина Олександр Кодола разом із заступницею Іриною Грозенко перевірили готовність спеціалізованої служби до повноцінного запуску.
Ніжинська громада стала однією з перших в Україні, яка подала таку заявку й отримала субвенцію з державного бюджету на створення служби соціально-психологічного консультування. Ця субвенція була спрямована на поточний ремонт приміщень центру соціальних служб, закупівлю меблів та обладнання. Світовий банк виділив 291 тис грн на облаштування такої кімнати. Війна внесла свої корективи:  хоча офіційне відкриття кімнати психологічної підтримки відбулось сьогодні, працювати вона почала з перших днів повномасштабного вторгнення ворожої росії в Україну. І спеціалісти почали надавати допомогу не лише особам, постраждалим від домашнього насильства, як планувалось, а внутрішньо переміщеним особам.
Міський голова Олександр Кодола відзначив, що у нашій громаді зараз виникла необхідність організувати підтримку людей, які вимушені знайти прихисток у Ніжині. Ці люди потребують спілкування, психологічної розгрузки та консультації фахівців. Дуже важливо, що держава розуміє існування такої проблеми та фінансують спільно зі Світовим банком такі об‘єкти як кімнати психологічної підтримки.
У приміщенні центру соціальних служб облаштовані приміщення як для сімейних, так і для індивідуальних зустрічей. Зі слів психолога  центру соціальних служб Наталії Федорівни, на сьогодні вже проведено 92 консультації для внутрішньо переміщених осіб, які приїхали до Ніжина із зони активних бойових дій. Багато людей, які втратили житло, рідних, соціальні зв’язки звернулись до спеціалістів за консультацією. Кількість внутрішньо переміщених осіб сьогодні в Ніжині налічує 2500 людей. І усі вони можуть звернутися до територіального центру та отримати безкоштовну підтримку психологів.
30.05.2022