У Ніжині відзначили День Гідності та Свободи

20 листопада з нагоди Дня Гідності та Свободи на вулиці Гоголя відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим за незалежність України. В заході взяли участь міський голова Олександр Кодола секретар міської ради Юрій Хоменко, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ірина Грозенко та Сергій Смага, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, депутати Ніжинської міської ради та обласної ради,  керівники структурних підрозділів та виконавчих органів Ніжинської міської ради, керівники комунальних підприємств міста, духовенство, волонтери, громадські активісти.

Міський голова Олександр Кодола у своєму виступі наголосив, що рівно 7 років тому громадяни вийшли на Революції гідності захищаючи європейський вибір, але нажаль дуже багато українців віддали своє життя за демократичний вибір нашої держави. «Ми завжди будемо пам’ятати їх героїчний подвиг», -зауважив Олександр Михайлович. Побажав всі миру, мирного неба, міцного здоров’я і щоб Господь беріг всіх, наше місто, нашу Державу.

Присутні взяли участь у поминальній панахиді та поклали квіти  до пам’ятного знаку Героїв Небесної Сотні.

Під час заходу усі присутні схилили голови у хвилині мовчання, віддаючи шану тим громадянам, які ціною власного життя стали на захисті державних, демократичних цінностей, прав і свобод  людини.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

20.11.2020