У Ніжині вітали дітей з Днем захисту дітей

Традиційно 1 червня світова спільнота відзначає Міжнародний день захисту дітей. На жаль, цього року радість від святкування затьмарила війна в Україні. Активні бойові дії змусили сотні українських сімей з дітьми шукати прихистку та безпеки деінде. Одне з таких затишних та безпечних місць – Ніжин.
Вчора у Ніжині, з дотриманням вимог безпеки, влаштували яскраве свято для дітлахів, що вимушено покинули свої домівки і зараз проживають у нашому місті. Також на святкуванні були присутні діти під опікою, діти сироти, діти чиї батьки загинули, діти з багатодітних родин, діти які перебувають в складних життєвих обставинах.
Радужні та веселі аніматори-волонтери влаштували для малечі забавки, а найбільшим попитом користувався поліцейський автомобіль. Майже весь період святкування дітки не відходили від нього, а особливо спритних забавляв клаксон в автівці.
З вітальними словами до малечі звернувся міські голови Ніжина Олександр Кодола та Івано-Франківська Руслан Марцінків. Вони побажали маленьким громадянам мирного неба та затишку у родинах.
Також Олександр Михайлович наголосив на важливості захисту життя та здоров’я дітей, і це актуально важливо в цей нелегкий для країни період.
В ході святкування кожна дитина отримала подарунки від Ніжинської фабрики м’якої іграшки «Копиця», волонтерської організації «Час для нас», ГО Ліга-клуб «Ділова жінка», Червоного Хреста, «Спілки самаритян України».
Свято було організоване Службою у справах дітей, відділом у справах сім'ї та молоді, Ніжинським молодіжним центром та волонтерами «Час для нас» на чолі з Галиною Бондаренко.
Після святкових заходів біля старого корпусу Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя дітки перейшли на три локації: "Інтерактивний скансен", де заходи організувала Молодіжна рада, Театральний сквер з ніжинським Жіночим десантом та на екскурсію Ніжином до Молодіжного центру з Максимом Потапенко та Анжелою Тимченко.
Важливо пам’ятати – дитина потребує уваги, підтримки та захисту від дорослих не лише один раз на рік, а щодень.
Ми маємо зробити все для того, щоб світ став безпечним та мирним для підростаючого покоління
01.06.2022