У НІЖИНІ ВШАНУВАЛИ МАТЕРІВ ЗАГИБЛИХ НІЖИНСЬКИХ БІЙЦІВ

У Ніжинській міській раді відбулося особливе вшанування матерів нашої громади, які втратили своїх синів на полі бою
Міжнародний день матері набуває тут особливого значення, коли слова подяки та підтримки лунають на адресу тих жінок, які віддали найцінніше за нашу свободу.
Сльози відчаю і гордості змішувалися на обличчях матерів, які зібралися в залі. Їхні діти стали справжніми героями, віддавши свої життя заради України. Кожна з цих жінок не дочекалася свого сина з війни, яка повномасштабно триває вже третій рік, забираючи життя кращих із кращих. Але навіть у горі, пам’ять про їхню жертовність надає нам сили жити далі.
Міський голова Олександр Кодола звернувся до матерів зі словами вдячності та підтримки: «Ваші сини – герої. Стійкість і витримка матері є не меншим подвигом, ніж стійкість її дитини в бою. Ви виховали істинних патріотів. Ваші сини, не озираючись назад, пішли захищати нашу країну, нашу громаду, кожного з нас. Вони є прикладом мужності, незламності і героїзму. Пам’ять про них – це і наш біль, і наша гордість за те, що ми мали честь жити з ними в одній громаді».
Ці слова стали підтримкою для жінок, які переживають незмірний біль втрати, але знаходять сили жити далі, виховувати онуків, допомагати один одному та зберігати пам’ять про своїх синів. Жертовність матері, яка втратила дитину у війні, неоціненна. І ця пам'ять, яка живе в серцях кожного з нас, зігріває і підтримує нашу зранену душу.
Сьогодні, у цей день, ми всі разом схиляємо голови перед матерями-героїнями, вшановуючи їхню силу духу, мужність та непохитну віру у світле майбутнє нашої країни.
15.05.2024