У Вертіївці стартував I (міський) етап військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура")

Сьогодні, в теплий весняний день, 23 квітня на базі позашкільного закладу імені Якова Батюка у селі Вертіївка стартував I (міський) етап військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"). В цьому році в змаганнях візьмуть участь 13 роїв загальноосвітніх навчальних закладів Ніжина.

Вранці всі учасники встановлювали свої намети на виділених для таборування територіях, заготовляли дрова для вогнища, готували польові страви чи просто відпочивали. Для святкового відкриття гри команди стройовим кроком вийшли на плац. Вкотре прапор підняла команда «Фортеця» міського ліцею Ніжинської міської ради при Ніжинському державному університеті ім. Миколи Гоголя - переможці минулорічних змагань. З початком змагань учасників приїхали привітати заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, начальник управління освіти виконавчого комітету Ніжинської міської ради Станіслав Крапив’янський та депутат Ніжинської міської ради Наталія Радченко.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Володимирович від імені міського голови Анатолія Лінника привітав всіх, хто бере участь у підготовці, відкритті і проведенні фестивалю юнацької мужності і творчості, побажав міцного здоров’я, натхнення та успіхів. Наприкінці промови на всіх присутніх чекав сюрприз: Ігор Володимирович передаючи вітання від голови Ніжинського відділення Чернігівського земляцтва Олександра Харченка, оголосив: «Підведення підсумків та нагородження учасників змагань I (міського) етапу військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") відбудеться на День міста - 4 травня на центральній площі, де на команд-переможців чекатиме призовий фонд: за 1 місце – 15 тис.грн., 2 місце – 10 тис грн., 3 місце – 5 тис грн. Також всім учасникам гри будуть вручені подарункові сертифікати від мережі інтернет магазинів ROZETKA!».

Головний суддя гри, директор ЦТКУМ Ігор Гребенніков проінформував, що протягом трьох днів команди змагатимуться між собою в силі, спритності, хоробрості, кмітливості, та підкреслив на тому, що суддівство буде відкритим і неупередженим, а гра буде цікавою та захоплюючою.

Учасникам військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура») та всім присутнім свої яскраві номери подарували вихованці Ніжинського будинку дітей та юнацтва.

Наприкінці відкриття над плацом традиційно пролунав Гімн України та неодноразово прозвучало гасло – «Слава Україні!».

Тож командам бажаємо перемог, а всіх бажаючих запрошуємо на підведення підсумків та нагородження учасників змагань, яке відбудуться в рамках святкування на День міста - 4 травня на центральній площі імені Івана Франка.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

23.04.2019