Відбулося засідання комісії із законності

22 квітня відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв'язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. На засіданні також були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, керівники підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, начальник комунального підприємства "Виробниче управління комунального господарства" Владислав Корман, представники громадськості та ЗМІ.

Головуючий засідання Олег Щербак оголосив порядок денний засідання до якого увійшло 36 проектів рішень, а також регламент роботи засідання комісії.

Начальник комунального підприємства "Виробниче управління комунального господарства" Владислав Корман представив на розгляд комісії проект рішення за яким планується відчужити трактор Т-150, який перебуває на балансі комунального підприємства. Владислав Адольфович повідомив, що трактор потребує значних капіталовкладень по ремонту двигуна, моста та інших агрегатів, які економічно несумісні із його подальшим використанням. В той же час, продаж трактора з аукціону дозволить отримати за нього значно більшу суму ніж здача в металобрухт.

Начальник фінансового управління Людмила Писаренко проінформувала пристуніх про пропозиції по внесенню змін до бюджету міста подані на 54 сесію Ніжинської міської ради. На прохання Олега Щербака вона детально озвучила цільове призначення коштів, які виділяються із обласного бюджету на виконання доручень виборців громадян депутатами обласної ради. Крім того, Людмила Писаренко озвучила необхідність фінансування виготовлення проекту на підключення зовнішніх мереж до "ФОК з басейнами H2O-Classic" по вул. Незалежності, 22.

В ході обговорення проекту рішення "Про затвердження міської цільової Програми ІІІ Міжнародної літньої школи на 2019 рік" секретар міської ради Валерій Салогуб розповів про особливості співробітництва студентської молоді Польщі із студентами Ніжина та зазначив, що проведеня літньої школи відбувається почергово, так, минулого року ніжинських студентів приймала польська сторона, цього року наша черга приймати гостей. Також він звернув увагу, що Програма передбачає співфінансування в рівних частках між міською радою та Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя.

Начальник відділу адміністративно-дозвільних процедур Володимир Градобик представив на розгляд пристунім проект рішення, яке стосується створення відділених робочих місць адміністраторів центру надання адміністартивних послуг у селах Кунашівка та Липів Ріг. Це не лише дозволить більш якісно та оперативно надавати адміністративні послуги місцевим жителям, але і дозволить взяти участь у програмі "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону і отримати фінансування та програмне забезпечення для створення нового сучасного центру надання адміністративних послуг.

Комплекс проектів рішень з питань земельних правовідносин пердставив на розгляд комісії депутат міської ради Андрій Деркач. Для прийняття рішень по найбільш спірним ситуаціям залучали розрахункові схеми, землевпорядну документацію, думки та позиції членів депутатської комісі.

Всі проекти рішень було розглянуто та прийнято відповідні рішення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

22.04.2019