Урочисте покладання квітів з нагоди 31 річниці з дня аварії на ЧАЕС.

Сьогодні виповнилось 31 рік з дня найбільшої техногенно-екологічної катастрофи сучасності – аварії на Чорнобильській АЕС.

Міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови Сергій Дзюба, Сергій Осадчий, Ігор Алєксєєнко, депутат Чернігівської обласної ради Наталія Копиця, депутати міської ради, представники трудових колективів міста, ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС громадською ходою прийшли до пам’ятника “Дзвони Чорнобиля”, де хвилиною мовчання і покладанням квітів віддали шану всім, хто причетний до страшної техногенної катастрофи.

Захід розпочав протоієрей Михаїл Якубів. Він зазначив, що ми маємо щиро вшанувати усіх тих, хто, не шкодуючи власного здоров’я, самовіддано виконав свій громадянський обов’язок. Світла та вічна пам’ять усім, хто ціною власного життя захистив людство від «невидимого вбивці», ставши до гасіння страшного чорнобильського полум’я, ліквідовуючи наслідки аварії на ЧАЕС. На повагу та шанування заслуговує кожен, хто сьогодні продовжує жити й працювати у нашому районі на користь рідного краю, в ім’я майбутнього наших дітей. Нехай ніколи не буде на Землі навіть подібних до чорнобильської аварій, ніхто не знає так званих «наслідків», нехай завжди лунає на нашій Землі дитячий сміх! Потому він відслужив заупокійну літію і окропив стелу та всіх присутніх свяченою водою.

Всі присутні вшанували річницю страшної трагедії хвилиною мовчання і покладанням квітів до пам’ятника.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

26.04.2017