Урочисте відкриття оновленого басейну в НВК "Престиж"

09 липня відбулося урочисте відкриття реконструйованого басейну в НВК «Престиж», який не працював 20 років. На відкриття завітали почесні гості: Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, народний депутат України Олекс андр Кодола, міський голова Анатолій Лінник, депутат обласної ради Наталія Копиця, депутати міської ради, начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський та генеральний директор ДП «УкрСіверБуд» Віктор Вереша.

На відбудову басейну було залучені кошти з державного бюджету в сумі близько 9 млн.грн. Загальна площа будівлі де розташований басейн — 9838 метрів. Провели реконструкцію даху, фасадів, системи опалення та допоміжний приміщень(фоє, роздягальні для хлопчиків та дівчаток, душові, медпункт, кабінет для масажу). Для однакової температури між водою та повітрям та, щоб не збиралась волога, басейн повністю обладнаний системою вентиляції. Скрізь підлога з підігрівом. Опалення залишається централізованим. У приміщеннях на радіаторах встановлені пристрої, за допомогою яких можна регулювати температуру повітря. Також встановили: фільтри, системи очищення води, хлорування.

Вихованці зразкового ансамблю бального танцю "Ритм" вітали гостей своїми номерами.

З вітальними слова звернувся до дітлахів та ніжинців міський голова Анатолій Лінник: «Поява у Ніжині сучасного басейну свідчить про те, що ми рухаємося вперед на шляху до створення та покращення комфортних умов проживання містян. Я знаю, що Олександр Кодола особисто контролював процес проведення реконструкції та постійно навідувався сюди. Допомагав залучити кошти на відбудову. І за це я йому щиро вдячний, як і все місто. Даний басейн будуть відвідувати не тільки учні школи, але й всі інші учні загально-навчальних закладів, відповідно до графіку відвідувань”.

До вітального слова запросили Міністра молоді та спорту Ігора Жданова, який зазначив: «Поява басейну у Ніжинській громаді це дуже гарний знак того, що у місті дбають про здоров’я дітей. Кошти на реконструкцію залучено Олександром Кодолою за що я йому хочу сьогодні подякувати. Так, це державні кошти платників податків — наші з Вами податки. І це гарний приклад того, як можна акумулювати кошти і повернути їх нам звами у вигляді такого чудового та потрібного проекту».

Естрадно-гімнастичний колектив "Ефект", а саме наймолодша група з номером "Веселі жабенята" вітали всіх присутніх

Народний депутат України Олександр Кодола розповів з чого розпочався процес реконструкції басейну. « мікрорайону на чолі з директором гімназії №16 Валентиною Градобик звернулися до мене з проханням облаштувати на базі гімназії дитячий садок і реконструювати єдиний у місті шкільний 16-метровий басейн, який останні 15 років не експлуатувався. Виявляється, місто обласного значення, друге в області за кількістю населенням втратило можливість навчати плаванню і оздоровлювати дітей. Звісно, необхідно було підтримати ідею. І доклав усіх зусиль, щоб вже за три роки у басейні НВК «Престиж» запрацював. І врешті 70-тисячний Ніжин отримав сучасний дитячий соціальний басейн».

Також Олександр Михайлович вручив Подяки від депутата директору закладу Валентині Градобик та вчителям, які допомагали у реконструкції даного об’єкту Солдатенко Тамара, Тетяні Шафрай та начальнику Ніжинської дільниці «УкрСіверБуд» Валерію Видишу.

Урочисте відкриття і перезізання стрічки всіма гостями заходу закінчилося екскурсією по відновленому басейну, яку провела директор НВК «Престиж» Валентина Градобик.

А на шкільному стадіоні та подвір’ї школи на дітлахів та всіх охочих чекали батути, аніматори, майстер-класи від художників. Всі бажаючі могли зробити фото як з казковими героями так і з очільниками міста та держави.

І на останок Міністр молоді та спорту Ігор Жданов виконав почесну місію та вручив Почесну Грамоту Верховної ради України та нагрудний знак "За багаторічну сумлінну працю і вагомий внесок у розбудову українського народу. генеральному директору компанії ДП "УкрСіверБуду" Віктору Вереші.

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю А.Шведун

10.07.2019