Урочистості до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ої річниці виведення військ з Афганістану

Сьогодні о 10 годині в актовій залі Гоголівського корпусу університету імені Миколи Гоголя відбулися урочистості до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 28-ої річниці виведення військ з Афганістану.

На урочистостях були присутні міський голова Анатолій Лінник, голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин, голова районної ради Олег Бузун, голова «Спілки Ветеранів Афганістану» Сергій Ступак.

Першим до слова запросили Вячеслава Івашина: «Дорогі співвітчизники, мами, дружини тих, хто не повернувся, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок! 15 лютого - непересічна дата для нас. 28 років назад було виведено миротворчий контингент з Афганістану, але для прикордонників, ця війна тоді не закінчилась. Ще довгі 5 років 10 тисяч хлопців захищали кордони від нападів. І наразі нашим завданням є надавати всіляку допомогу ветеранам Афганістану, учасникам бойових дій, учасникам АТО та їх сім’ям…» Наприкінці своєї промови голова районної адміністрації побажав ще не раз у такому ж складі, з таким же настроєм зустрічатись ще багато років; душевного спокою, жаги до життя, злагоди в душах і сім’ях. Потім вручив Почесні грамоти ветеранам Афганістану.

Наступному надали слово міському голові. Анатолій Лінник долучився до привітань, зазначив, що «це свято зі сльозами на очах, тому що цього дня ми не стільки святкуємо, скільки вшановуємо пам'ять загиблих. Складно щось додати до слів Вячеслава Анатолійовича, адже він, як ніхто інший, знає , які тяготи і втрати довелося пережити нашим воїнам у ті часи, тому що сам служив у Афганістані. Нам лише залишається завжди пам’ятати про тих, хто загинув, допомагати і надавати всіляку підтримку тим, хто живий, дбати про них. Боляче дивитись в очі матерям і дружинам загиблих воїнів, хочеться розділити їх біль, розвіяти тривоги. Саме тому давайте завжди підтримувати один одного, робити разом добрі справи. Це буде запорукою стабільного майбутнього, миру і злагоди у державі. Бажаю всім присутнім миру, злагоди, здоров’я, родинного затишку, мирного неба над головою, віри у те, що Україна завжди була, є і буде незалежною і неподільною державою». Після промови очільник міста вручив Почесні грамоти воїнам-інтернаціоналістам.

Олег Бузун додав, що сьогодні всі шанують не тільки учасників бойових дій на території інших держав, а й хлопців, які зараз знаходяться на сході країни, і тих, хто вже не повернеться у рідні домівки. Пообіцяв всіляко допомагати ветеранам і сім’ям загиблих воїнів, надавати всіляку підтримку. Побажав, щоб ніколи люди не зустрічались з війною і її наслідками, щоб у всіх сім’ях завжди панували мир і злагода та вручив Почесні Грамоти учасникам бойових дій.

Закінчився захід покладанням квітів до меморіалу воїнам-інтернаціоналістам.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та

комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

15.02.2017