Урочистості з нагоди святкування Дня Державного Прапора України

Серпень - особливий місяць, бо він несе нам чудові свята - День Державного Прапора та День Незалежності України. Кожен українець із задоволенням долучається до святкування, бо всі ми вірні Батьківщині, незалежності та цілісності нашої Держави, любові до України.

Сьогодні Україна відзначає День Державного Прапора. Протягом років наш стяг став не просто символом державності - він об'єднує під своїми полотнищами захисників та оборонців рідної землі, які відстоюють соборність та територіальну цілісність неньки-України на її східних теренах. Синьо-жовтий прапор став уособленням свободи, сили і єднання нашого народу.

23 серпня 2018 року на центральній площі Ніжина відбулися урочистості з нагоди Дня Державного прапора України. У заході взяли участь міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко та Сергій Дзюба, керуючий справа апарату виконавчого комітету Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий, депутати міської ради. А також запрошені представники колективів державних установ, підприємств, організацій, представники Громадської ради, Ради підприємців, Молодіжної ради та ніжинці.

Почесну місію підняти Державний Прапор виконав міський голова Анатолій Лінник під Гімн України у виконанні викладача НДУ ім. Миколи Гоголя Любов Пархоменко.

Вітаючи ніжинську громаду з Днем Державного Прапора України Анатолій Валерійович наголосив, що: «Незалежність завжди досягалася через складну боротьбу нашого народу. Ця боротьба ще триває. Я впевнений, що найкращі сини і дочки, які боронили і боронять нашу територіальну цілісність, її незалежності, врешті решт знову таки здобудуть перемогу. Перемога буде за нами! Сьогодні ми шануємо один із символів українського народу, наш Державний Прапор. І ця боротьба завжди була під знаменами нашого Державного Прапора. Ніколи боротьба не була легкою, ми повинні бути готові продовжувати цю боротьбу, ні в якому разі не потрібно здаватися, адже свобода, воля, незалежність – це не просто високі слова, це те що в генетичному коді українців, це найвища цінність нашого народу! Про це потрібно пам’ятати і навчати цьому наших дітей і тоді ми будемо дійсно жити в новій, вільній Україні. Ми творимо нову процвітаючу, незалежну державу, вільну Україну!».

Очільник міста усвідомлюючи обов’язок сприяти молодому поколінню в його духовному розвитку та патріотичному вихованню, цього року продовжив традицію вручення з нагоди Дня Прапора України та Дня Незалежності України паспортів громадян України у формі IDкарток юнакам і дівчатам, які, незважаючи на свій молодий вік, гідні пошани та є прикладом для своїх однолітків.

Анатолій Лінник вручив подяки з нагоди Дня Незалежності України та за високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов’язків капітану служби цивільного захисту Владиславу Киреєву, молодшому сержанту служби цивільного захисту Олексію Д’якову та прапорщику служби цивільного захисту Валентину Сердюку.

Представники трудових колективів, ветерани та керівники пішою ходою пройшли через центральну площу до пам’ятного знаку Герої не вмирають та поклали квіти, засвідчивши шану тим, хто поклав своє життя за волю і Незалежність України, становлення української державності.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

23.08.2019