Урядова постанова №343 започаткувала другий етап послаблень карантинних обмежень

Урядова постанова №343 від 04 травня 2020 року започаткувала з 11 травня другий етап послаблень карантинних обмежень на території України.

Міська робоча група по контролю за дотриманням карантинних вимог та обмежень вже попередньо наголошувала на тому, що послаблення цих обмежень будуть вимагати від кожного ще більшого посилення вимог щодо дотримання карантину - масковий режим ( нині це ще й у місцях відпочинку населення: парки, сквери, відкриті спортивні та ігрові майданчики), дезинфекція та дистанціювання.

Робоча група продовжує свої рейди-перевірки по місту і вимагатиме від усіх суб'єктів господарювання, хто поновив свою діяльність відповідно до вищевказаної постанови, безумовного дотримання вимог, які для кожного суб'єкта господарювання окремо виписані в постановах Головного державного санітарного лікаря України №№16-20 від 09 травня 2020 року.

Зокрема: - для офісних приміщень, які передбачають прийом відвідувачів - постанова №16; - для магазинів по торгівлі непродовольчими товарами - постанова №17; -для закладів громадського харчування - постанова №18; -для закладів по наданню стоматологічної допомоги - постанова №19 та - для перукарень і салонів краси - постанова №20.

Лише суворе дотримання вимог цих документів дасть можливість не допустити зростання рівня захворюваності на території міста та стабілізувати ситуацію в цілому.

Відділ з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення

та взаємодії з правоохоронними органами

12.05.2020