В Ніжині планується створити дитячий будинок сімейного типу

14 серпня відбулося засідання комісії з використання у 2019 році субвенції з державного бюджету на забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа або призначення їм грошової компенсації.

Після чого міський голова Анатолій Лінник провів зустріч з начальником служби у справах дітей Чернігівської обласної державної адміністрації Людмилою Зеленько щодо створення в Ніжині дитячого будинку сімейного типу. В нараді взяли участь заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, начальник управління праці та соціального захисту населення Валентина Кулініч, директор центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Наталія Кучеровська та начальник служби у справах дітей Наталія Рацин.

Начальник служби у справах дітей Чернігівської обласної державної адміністрації Людмила Зеленько повідомила, що з державного бюджету для Чернігівської області виділяються кошти для придбання житла дітям-сиротам, дітям позбавлених батьківського піклування, в тому числі придбання житла для дитячого будинку сімейного типу.

Міський голова Анатолій Лінник зауважив, що міська влада зацікавлена у створенні дитячого будинку сімейного типу в місті, оскільки пріоритетом є тільки сімейні форми виховання.

Присутні обговорили влаштування відповідної категорії дітей до Будинку із закладів інституційного догляду і виховання, в першу чергу дітей, які перебувають на обліку у міській службі у справах дітей. А також алгоритм дій, строки подачі документів на створення дитячого будинку, характеристики майбутнього житла, санітарні норми, тощо.

Дитячий будинок сімейного типу - це окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, для забезпечення сімейним вихованням та спільного проживання не менш як п'яти дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Загальна кількість дітей у дитячому будинку сімейного типу не повинна перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

Начальник сектора взаємодії із засобами

масової інформації (прес-центр)

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

14.08.2019