Відбулась щотижнева оперативна нарада

30 листопада відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Олександра Кодоли.

На початку засідання міський голова зазначив, що на минулому тижні відбулося друге позачергове засідання міської ради, на якому розглянули бюджетні питання. Через невелике перевиконання дохідної частини бюджету за поточний рік були перерозподілені деякі статті. Зокрема згідно листів-прохань було дофінансувано зарплату до кінця року всім працівникам бюджетних установ, виділено кошти на безкоштовні ліки, в тому числі на інсулін, завершили електрифікацію вулиць Арвата, Афганців та Павлика Морозова. 26 листопада за участі профільного заступника та керівників управлінь комунальних підприємств відбулась виїзна нарада з питань благоустрою міста, яка стосувалась оновлення центральної частини міста.

Також Олександр Михайлович поінформував, що наразі вже підготовлено розподіл обов’язків між заступниками міського голови.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Вовченко Федір Іванович буде відповідати та керувати технічним та фінансовим напрямком - управлінням житлово-комунального господарства та будівництва, фінансовим управлінням, управлінням комунального майна та земельних відносин, відділом економіки та інвестиційної діяльності, відділом містобудування та архітектури, відділом з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи та роботою всіх комунальних підприємств міста.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Смага Сергій Степанович координуватиме та контролюватиме діяльність відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, управління освіти, управління культури і туризму, відділу з питань фізичної культури і спорту, відділу адміністративно-дозвільних процедур, відділу квартирного обліку, приватизації житла та ведення реєстру територіальної громади, комунального закладу «Ніжинській міський молодіжний центр», комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр», міського центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх» та адміністративною комісією при виконавчому комітеті.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Грозенко Ірина Вікторівна координуватиме роботу управління соціального захисту населення, служби у справах дітей, відділу у справах сім'ї та молоді, міського центру соціальних служб, територіального центру соціального обслуговування, центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю "Віра" та керуватиме напрямком охорони здоров’я (заклади медицини).

Секретар міської ради Хоменко Юрій Юрійович відповідає за організацію діяльності міської ради, роботу постійних депутатських комісій та регламент ради.

Керуючий справами виконавчого комітету Ніжинської міської ради Салогуб Валерій Володимирович організовує роботу структурних підрозділів апарату виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Під час засідання керівники структурних підрозділів та виконавчих органів виконавчого комітету Ніжинської міської ради прозвітували про проведену роботу за минулий тиждень та завдання на поточний тиждень. Олександр Михайлович надав доручення керівникам щодо порядку організації для повної інвентаризації комунального майна та землі міста. Звернув увагу присутніх на залученні в місто інвестицій, а також залучати бізнес працювати в Ніжині - будівництво заправок відомих брендових мереж, будівельного супермаркету «Епіцентр» тощо. «Це великий «плюс» для мешканців міста, які отримуватимуть широкий асортимент товару за доступними цінами та створення нових робочих місць. А найголовніше – це додаткові надходження в бюджет громади», - зазначив міський голова.

Начальник сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко поінформувала про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації, що склалася на території громади за минулий тиждень. Поліцейські продовжили виявляти порушення встановлених КМУ заборон та обмежень пов’язаних з карантином. Протягом п’яти робочих днів складено 13 адміністративних матеріалів за ст. 44-3 КУпАП, з яких 10 за частиною другою даної статті, а саме за Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот. Відносно порушників застосовувався штраф у межах санкції передбаченої статтею (від 170 до 255 грн). Переважна більшість виявлених порушень територіально пов’язана із залізничним вокзалом м. Ніжина. За порушення вимог «карантину вихідного дня» поліцейськими складено 2 адмінпротоколи відносно адміністрації магазинів однієї із торговельних мереж.

 

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськості, Катерина Симоненко

30.11.2020