Відбулась щотижнева оперативна нарада

30 серпня міський голова Олександр Кодола провів щотижневу оперативну нараду. У засіданні взяли участь секретар міської ради Юрій Хоменко, заступники міського голови Ірина Грозенко та Сергій Смага, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, радник міського голови Ольга Орел, керівники управлінь та відділів.

Олександр Михайлович підвів підсумки роботи за минулий тиждень та поінформував, що розпочата підготовка до цьогорічного Покровського ярмарку. «Ніжинський Покровський ярмарок – гарна традиція нашого міста, він є певним брендом Ніжина. Тому, поки нам дозволяють епідеміологічні умови, потрібно його обов’язково провести належним чином. Покровський ярмарок дозволить привернути увагу до нашого міста гостей з України та з-за кордону, дасть можливість заробітку нашим місцевим підприємцям та поповнити певними коштами міський бюджет. На першому засіданні ярмаркому, що відбулося на минулому тижні, були поставлені завдання: щоб для всіх підприємців, які виявлять бажання приїхати до Ніжина, а також для місцевих підприємців в дні проведення ярмарку були надані зручні умови для їх роботи. Через реконструкцію вулиці Гоголя та алеї Шевченка буде визначено нове розташування всіх локацій, які будуть задіяні під час проведення ярмарку. Орієнтовно Ніжинський Покровський ярмарок-2021 буде проведений 4 дні: з 7 по 10 жовтня. Урочисте відкриття – 9 жовтня. За 5 тижнів нам потрібно командно та злагоджено напрацювати всі питання для проведення даного масштабного заходу», - зазначив очільник міста.

Про стан оперативної обстановки та криміногенної ситуації прозвітувала начальниця сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко.

Керівники медичних установ прозвітували про стан захворюваності на ГРВІ та COVID-19.

Гендиректор КНП “Ніжинська центральна міська лікарня” Олександр Костирко поінформував, що за минулий тиждень стан захворюваності на ГРВІ складає 132 випадки (58 дітей та 74 дорослих). Інфекційна захворюваність на COVID-19 складає 19 випадків, з них 1 дитина (за попередній період було 32 випадки, з них - 4 дитини). Щодо госпіталізації на COVID-19, а також з підозрою на коронавірусну хворобу по лікарні складає: 34 пацієнти, з них 25 пацієнтів при госпіталізації вже мали ПЛР-підтверджений діагноз COVID-19 .Всі пацієнти - не тільки з Ніжинської об’єднаної територіальної громади, а і з інших додаткових 5 районів, які включені до Ніжинського району. Всього до стаціонару госпіталізовано 158 пацієнтів. На минулому тижні зареєстровано 3 летальних випадки. Станом на ранок 30 серпня у лікарні на стаціонарному лікуванні по всім відділенням перебуває 261 пацієнт, госпіталізовано за добу 14 хворих, також 18 пацієнтів доставили по швидкій медичній допомозі. Враховуючи пневмонії, всього по напрямку COVID в лікарні перебувають 54 пацієнти. В лікарні по даному напрямку розгорнуто ліжковий фонд в двох відділеннях: інфекційне відділення розраховано на 30 ліжок, терапевтичне відділення, яке знаходиться на базі педіатричного відділення, розраховано на 45 ліжок.

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що спостерігається незначний приріст захворювання на ГРВІ, лікарями Центру виявлено 98 випадків. З підтвердженим діагнозом COVID-19 на амбулаторному лікуванні перебуває 25 осіб. Зменшилась кількість контактних осіб. 38 осіб перебувають в режимі самоізоляції. За світний тиждень мобільною бригадою було відібрано 71 зразок біоматеріалів для проведення тестувань методом ПЛР.

Продовжується період вакцинації від коронавірусної хвороби. Протягом тижня у Центрі Вакцинації та на пунктах щеплення було провакциновано 1728 осіб. Вакцини всіх видів вдосталь.

Оксана Андріївна подякувала керівництву міста та керівникам підприємств, управлінь, установ та організацій за проведену роботу щодо щеплення працівників. В місті збільшилися темпи вакцинації громадян. Станом на сьогодні Ніжин має 34, 81% вакцинованого населення.

Також директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» поінформувала, що з 1 вересня всі медичні заклади України переходять на видачу електронних листків по тимчасовій непрацездатності. Для того, щоб працюючий зміг отримати повідомлення (у вигляді СМС) про передачу лікарняного до фонду соціального страхування, потрібно щоб діючий номер телефону пацієнта відповідав номеру телефону, зазначеному в декларації з сімейним лікарем. Тож громадянам потрібно перевірити діючі та зазначені в декларації номери телефонів. При зміні номера потрібно звертатись до сімейних лікарів.

Завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Степаненко поінформував, що рівень захворюваності в місті на коронавірус, в порівнянні з минулим тижнем, зменшився на 16, 7%. Працівниками Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України», з метою недопущення розповсюдження серед населення міста захворювання на COVID-19, проводиться комплекс необхідних протиепідемічних та дезінфекційних заходів у кожному вогнищі особливо небезпечної хвороби.

За інформацією Ніжинського пологового будинку, за минулий тиждень у Ніжині народилося 20 немовлят: 9 хлопчиків і 11 дівчаток.

Начальник управління освіти Валентина Градобик повідомила, що 1-го вересня у Ніжинських школах відбудуться короткі шкільні лінійки, на які запрошують батьків та представників влади. Заходи відбудуться на подвір’ї. Кожна школа проводитиме їх за окремим графіком.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю  

30.08.2021