Відбулась зустріч з головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків

 4 липня міський голова Ніжина Олександр Кодола провів зустріч з головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та керівниками керуючих компаній міста щодо облаштування укриттів у багатоквартирних будинках. Сьогодні безпека громади та мешканців міста – це наше спільне завдання.

На обліку у місті знаходиться 108 укриттів. У 10 з них за кошти місцевого бюджету зроблений поточний ремонт, на який виділено 1 200 000 тисяч гривень. За ці кошти пофарбовані стіни, зроблена вентиляція та освітлення, встановлені місця для сидіння та завезені ємності для води.
Міський голова наголосив на тому, що людям треба самоорганізуватися та спільними зусиллями очистити підвали від сміття, навести там лад. Ні місто, ні ЖЕКи самостійно такий обсяг робіть не виконають. Тому важлива самоорганізація всіх ніжинців.
А надалі буде створена комісія, яка визначить порядок виділення коштів з місцевого бюджету на облаштування укриття.
Олександр Кодола ініціював проведення з 8 липня місячника благоустрою укриттів: прибрати сміття, облаштувати місця для розташування людей, зробити запаси води. Гарним прикладом згуртованості є педагогічний та батьківський колективи школи №14 та Будинку дітей та юнацтва. Вони спільними зусиллями під контролем будівельників зайнялись покращенням умов своїх укриттів.
Міська влада постійно працює по виділенню додаткових коштів на облаштування укриттів за рахунок розширення міської цільової програми. Сьогодні на укриття в багатоквартирних будинках, закладах освіти та медичних установах виділено 6 200 000 тисяч гривень.
По результатам наради надані чіткі доручення щодо забезпечення порядку в багатоквартирному житловому фонді.
04.07.2022