Відбулось засідання виконавчого комітету

 05 липня міський голова Олександр Кодола провів позачергове засідання виконавчого комітету.

Члени виконавчого комітету розглянули проекти рішень, які стосувалися фінансування обороноздатності, бюджетних та майнових питань.

З урахуванням звернення однієї з військових частин, в якій проходять службу мешканці нашої громади, на розгляд виконавчого комітету було винесено рішення про внесення змін до «Комплексної програми заходів та робіт з територіальної оборони Ніжинської територіальної громади на 2022 рік».

 Згідно з цим проектом, постала потреба виділити додаткові кошти на придбання матеріально-технічних засобів для військовослужбовців, а саме: автомобіля, біноклів, тепловізорів, планшетів, генераторів, радіостанцій. Загальна сума на придбання становить – 1 млн 194 тис. грн.

Міський голова Ніжина Олександр Кодола зауважив: «З перших днів повномасштабної військової агресії рф ми намагалися системно та максимально допомагати нашим збройним силам, зокрема батальйону територіальної оборони, ніжинському військкомату, тим військовим частинам, які дислокуються на території нашого міста. Ми виділяємо ресурси з міського бюджету на облаштування фортифікаційних споруд, відповідно реагуємо на звернення військкомату та територіальної оборони й забезпечуємо їх будматеріалами, технічним приладдям, організовуємо перевезення військовослужбовців тощо.

Загальна сума виділених коштів по «Комплексній програмі заходів та робіт з територіальної оборони Ніжинської територіальної громади на 2022 рік» становить понад 4 млн. грн.

Також є потреба приділити увагу тим військовим частинам, що знаходять безпосередньо на лінії фронту та де проходять службу мешканці нашої громади. Адже ми постійно підтримуємо зв’язок з керівниками підрозділів на Сумщині, Донбасі тощо та володіємо інформацією стосовно потреб.

Варто зауважити, що на сьогоднішній день один автомобіль вже був придбаний власними силами керівництва Ніжина та ніжинськими підприємцями і його вже доправлено на передову. Доучилися до благодійного збору коштів й мешканця Ніжинської громади.

Ми ставимо мету придбати ще один автомобіль, збір досі триває.

Заздалегідь особисто надав розпорядження фін. управлінню розглянути можливість виділити кошти з міського бюджету на потреби військовослужбовців.

Тому станом на сьогодні у нас є можливість забезпечити потреби з якими звернулися до нас військові та придбати біноклі, тепловізори, планшети, генератори, радіостанції та інше». 

 Члени виконавчого комітету одноголосно підтримали проект рішення про виділення додаткових коштів на забезпечення потреб військовослужбовців.

Також були підтримані наступні проекти рішень: «Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради 8 скликання від 21 грудня 2021 року №7-18\2021 «Про бюджет ніжинської міської територіальної громади на 2022 рік; Про внесення змін до «Комплексної програми заходів та робіт з територіальної оборони Ніжинської територіальної громади на 2022 рік»; Про надання дозволу на списання з балансу комунального некомерційного підприємства «Ніжинська центральна міська лікарня імені Миколи Галицького» Ніжинської міської ради Чернігівської області інших необоротних матеріальних активів; Про фінансування видатків, пов’язаних з придбанням питної води.  

05.07.2022