Відбулася містобудівна рада

21 травня у малій залі виконавчого комітету відбулося засідання містобудівної ради під головуванням начальника відділу містобудування та архітектури Вікторії Мироненко. У засіданні взяли участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, члени комісії та представники громадських організацій.

На засіданні розгляд комісії були винесені наступні питання:

1.Погодження ескізного проекту «Встановлення групи ТС-МАФ (кіосків, павільйонів з облаштуванням благоустрою в районі ринку«Афганець») по вул. Шевченка в м.Ніжині.

2.Погодження схеми розташування ТС(тимчасових споруд) біля ТЦ «Велмарт» по вул. Шевченка,105 в м.Ніжині.

3.Погодження робочого проекту «Будівництво кафетерію з банкетним залом по вул. Гоголя,17 в м.Ніжині.

4.Благоустрій площі Івана Франка, погодження елементів благоустрою.

5.Благоустрій скверу ім.Ю.Ф.Лисянського, погодження елементів благоустрою.

6.Уточнення місця розташування дитячої площадки «Корабель» у сквері «Театральний».

7.Різне.

Одним з головних питань порядку денного - це благоустрій центральної площі міста. Члени комісії розглянули протокольні доручення, які були надані на попередньому засіданні щодо укладки плитки та її орнаменту, освітлення та озеленення площі.

Обговоривши всі пропозиції вирішили, що: освітлення буде жовте(тепле), тротуарна плитка - сірого кольору 20х20см, а в зоні відпочинку окремими фрагментами викладуть українським орнаментом, встановити стоянку для велосипедів біля будівлі виконавчого комітету зі сторони вул. Батюка та провести озеленення відповідно до проектного рішення. Також присутні вирішили перехід з площі Івана Франка до вул. Гоголівська укласти аналогічною плиткою, щоб не порушувати загальний вигляд.

Під час розгляду питання щодо уточнення місця розташування дитячої площадки «Корабель» у сквері «Театральний», надійшли нові пропозиції від громадськості щодо його розташування. Марина Козирєва запропонувала розмістити дитячу площадку навпроти міського стадіону «Спартак» або в міському парку відпочинку ім.Тараса Шевченка на островці(навкруги водойми).

Депутат міської ради Андрій Деркач зауважив, що дитячий майданчик потрібно розміщувати подалі від водойм, адже це безпека життя дітей.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник під час розгляду пропозицій щодо розміщення дитячого майданчика наголосив, що потрібно вивчити юридичну складову його перенесення на інше місце за іншою адресою.

Члени комісії детально розглянули всі пропозиції та вирішили перенести на наступне засідання розгляд даного рішення та залучити членів робочої групи з озеленення в місті Ніжині.

Начальник сектора взаємодії із засобами масової інформації

(прес-центр) відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Ольга Гук

21.05.2019