Відбулася щотижнева оперативна нарада

09 серпня, за дорученням міського голови Олександра Кодоли, перший заступник міського голови Федір Вовченко провів щотижневу оперативну нараду. У засіданні взяли участь заступник міського голови Ірина Грозенко, керуючий справами виконавчого комітету Валерій Салогуб, радник міського голови Ольга Орел, керівники управлінь та відділів.

Керівники медичних закладів міста поінформували про стан загальної епідеміологічної ситуації на території Ніжина, що склалася упродовж попереднього тижня.

Головні лікарі відмічають незначний зріст захворюваності на COVID-19

Протягом попереднього тижня на ГРВІ захворіло 107 осіб, з них 45 дітей.

За минулий тиждень зареєстровано 16 нових випадків (а було 3) на COVID-19, в тому числі 1 дитина. Госпіталізовано за тиждень до міської лікарні 23 пацієнти, 12 яких з підтвердженим діагнозом COVID-19. Летальних випадків не зареєстровано.

На разі у міській лікарні по напрямку COVID перебуває 15 пацієнтів з підтвердженим ПЛР тестом, 14 осіб з пневмонією.
На сьогодні на амбулаторному лікуванні – 16 ніжинців (а було 11), контактних осіб – 25 (а було-17).

Протягом попереднього тижня провакциновано вакцинами Moderna – 1020 осіб, CoronaVac – 407 осіб. Вакциною Pfizer проведено ревакцинацію 540 особам. На поточному тижні очікується постачання вакцини Astrazeneca, яка буде використовуватися переважно для ревакцинації.

У Ніжинському пологовому будинку народилося 20 немовлят: 9 дівчаток, 11 хлопчиків.

З початку 2021 року виявлено 17 випадків туберкульозу, а у 2020 році 19 випадків.

Відповідно до розпорядження міського голови Олександра Кодоли проведено комісійне обстеження 35 закладів освіти щодо готовності до нового навчального року.

На завершальному етапі виконання робіт по Великому Будівництву в Ніжинській центральній міській лікарні. Продовжуються ремонтні роботи по вул. Гоголя, алеї Шевченка та фонтану на центральній площі міста. Проводиться підрізування дерев, косовиця.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю  

09.08.2021