Відбулось чергове пленарне засідання

26 лютого під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулася чергова 68 сесія VII скликання Ніжинської міської ради, у роботі якої взяв участь 31 депутат, а також перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєєксєнко, керуючий справами апарату виконавчого комітету міської ради Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів та виконавчих органів міської ради, жителі громади та ЗМІ.

На початку засідання хвилиною мовчання вшанували пам’ять Олега Бикова, який загинув 26 лютого 2015 року при виконанні службових обов’язків в зоні антитерористичної операції на сході України, в селищі Водяне Ясинуватського району Донецької області.

На порядок денний вцілому винесено 70 проектів рішень.

Під час розгляду першого питання порядку денного «Про надання згоди на добровільне приєднання Переяслівської сільської територіальної громади Ніжинського району Чернігівської області до Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади» міський голова Анатолій Лінник зазначив, що сільський голова с. Переяслівки звернувся з листом щодо добровільного приєднання Переяслівської сільської територіальної громади Ніжинського району Чернігівської області до Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади . Депутати підтримали рішення одноголосно. Наступним кроком буде направлення рішення Ніжинської міської ради до Чернігівської обласної державної адміністрації. Анатолій Валерійович подякував депутатам за підтримку та наголосив, що спільними зусиллями захищатимуть інтереси жителів с. Переяслівка та прийматимуть рішення, враховуючи їх інтереси.

Депутати підтримали рішення «Про внесення змін в Паспорт міської цільової програми Контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2020 рік (Додаток 1.28) до рішення Ніжинської міської ради № 7-65/2019 VII скликання від 24 грудня 2019 р. «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2020рік»». Основною метою реалізації міської програми «Контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2020 рік». Програма спрямована на формування в місті Ніжині повноцінного співіснування людей і тварин та забезпечення проведення єдиної політики у сфері утримання та поводження з тваринами, що відповідає законодавству України.

Прийнято рішення «Про внесення змін в Паспорт міської цільової програми Розвитку та фінансової підтримки комунальних підприємств Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік (Додаток 1.29) до рішення Ніжинської міської ради № 7-65/2019 VII скликання від 24 грудня 2019 р. «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2020 рік»». Відповідно до даного рішення Комунальному підприємству "Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства" виділили кошти у сумі 1500,0 тис. грн. на придбання обладнання для проведення реконструкції і модернізації ВНС «Червона гребля».

Під час пленарного засідання прийнято рішення «Про затвердження Положення щодо надання одноразової матеріальної допомоги малозабезпеченим жителям Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади, які опинилися у складній життєвій ситуації та складу комісії». Відтепер учасникам АТО, ООС на реабілітацію за наявності відповідних лікарських висновків та письмової заяви буде надаватися одноразова матеріальна допомога.

За рішенням сесії відбулись зміни у складі депутатської комісії. Депутат Андрій Деркач більше не очолюватиме постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, будівництва, архітектури, інвестиційного розвитку міста та децентралізації, але залишається членом комісії.Ознайомитись з прийнятими рішеннями можете за посиланням:

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

26.02.2020