Відбулось чергове засідання 77 сесії Ніжинської міської ради

Сьогодні, 27 серпня, під головуванням міського голови Анатолія Лінника відбулось чергове 77 пленарне засідання Ніжинської міської ради.

У роботі сесії взяли участь: народний депутат України Валерій Зуб, 26 депутатів міської ради, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, керуючий справами виконавчого комітету Ніжинської міської ради Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів та виконавчих органів міської ради, ЗМІ.

На початку засідання народний депутат України Валерій Зуб прозвітував про свою депутатську діяльність за рік та відповів на питання депутатів Ніжинської міської ради, які хвилюють громаду. Розповів про проведену роботу із забезпечення медустанов округу відповідними ресурсами в боротьбі із пандемією та про проект «Велике будівництво».

Міський голова Анатолій Лінник звернув увагу народного депутата на несправедливому порядку розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку. «Ніжинська громада повинна сама визначати, що для міста є більш важливим і пріоритетним», - зазначив Анатолій Валерійович.

Перейшовши до порядку денного сесійного засідання, на розгляд депутатів було винесено 36 проектів рішень, які стосувались бюджету, земельних питань, надання згоди на виготовлення проектів землеустрою, оренди комунального майна, переліку об’єктів комунальної власності, що підлягають приватизації, про внесення змін до деяких міських цільових програм, тощо.

З метою забезпечення житлом медичних працівників, які працюють та будуть залучатися до роботи на вакантні посади в КНП «Ніжинський міський пологовий будинок», депутати міської ради підтримали рішення «Про затвердження Міської програми забезпечення службовим житлом лікарів КНП «Ніжинський міський пологовий будинок» Ніжинської міської ради Чернігівської ради Чернігівської області на 2020-2021 роки». Перевага в отриманні житла надаватиметься сім’ям лікарів та лікарям неонатологам, лікарям анестезіологам.

В різному підтримали листи-звернення до Президента України Володимира Зеленського, голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова та депутата Верховної Ради України щодо недопущення прийняття законопроекту реєстр.№ 3801, що несе загрозу реалізації громадянами своїх конституційних прав. У разі ухвалення даного законопроекту, його норми не даватимуть змогу місцевим радам приймати рішення з питань розпорядження комунальними землями.

Сесія міської ради завершила роботу, розглянувши всі питання порядку денного та прийнявши відповідні рішення. Деякі проекти депутати вирішили залишити на доопрацювання.


Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко
27.08.2020