Відбулось чергове засідання депутатської комісії по законності

17 січня відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. В засіданні взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, керівники управлінь та відділів виконавчих органів Ніжинської міської ради, ЗМІ.

На порядок денний було винесено 17 проектів рішень, а також «різне».

1. Про надання фінансової допомоги суб’єктам підприємницької діяльності на безповоротній основі для розвитку туристичної інфраструктури на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

2. Про визначення проектів-переможців громадського бюджету 2020 року та подальше їх фінансування.

3. Про визнання продовженим на той самий термін і на тих самих умовах, які були передбачені договором, Договору оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Ніжин від 05.05.2015 року №32.

4. Про припинення договору оренди нерухомого майна, що належить до комунальної власності територіальної громади міста Ніжина від 01 листопада 2017 року №4, шляхом його дострокового розірвання.

5. Про оренду окремого індивідуально визначеного майна комунальної власності м. Ніжина.

6. Про погодження інвестиційної програми товариства з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» на 2020 рік.

7. Про надання дозволу на списання з балансу Управління освіти Ніжинської міської ради основних засобів та інших необоротних матеріальних активів.

8. Про затвердження ліквідаційного балансу та акту по ліквідації Кунашівського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Сонечко» Ніжинської міської ради Чернігівської області.

9. Про внесення змін до міської Програми допризовної підготовки, виконання заходів з мобілізації та заходів по облаштуванню і утриманню полігону (майданчику) для проведення навчань, підготовки та пере-підготовки громадян України на строкову військову службу та військову службу за контрактом, зборів особового складу роти охорони та батальйонів ТрО міста Ніжина у 2019 - 2020 роках.

10. Про внесення змін до додатку №2 рішення Ніжинської міської ради від 24 грудня 2019 року №7-65/2019 «Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2020 рік».

11. Про встановлення зменшеного розміру орендної плати.

12. Про припинення комунального підприємства Міський фонд підтримки підприємництва шляхом приєднання до комунального підприємства «Оренда комунального майна».

13. Про внесення змін до рішення Ніжинської міської ради від 24 грудня 2019 року № 15-65/2019 «Про встановлення розподілу орендної плати для комунального підприємства «Оренда комунального майна».

14. Про передачу на балансовий облік Ніжинської гімназії № 2 індивідуально визначеного майна.

15. Про оренду майна комунальної власності Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

16. Про затвердження Порядку розгляду та вирішення земельних спорів на території Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

17. Про надання згоди на безоплатне прийняття у комунальну власність Ніжинської міської об'єднаної територіальної громади в особі Ніжинської міської ради Чернігівської області пам' ятки архітектури, охоронний №830/5 «Будинок лавок Благовіщенського монастиря», що розташована за адресами: м.Ніжин, вул. Гоголя,10, Гоголя,12.

Начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю Анна Шведун, доповідаючи щодо проекту рішення «Про визначення проектів-переможців громадського бюджету 2020 року та подальше їх фінансування» зазначила, що з 04.10.2019 р. по 08.11.19 р. проходило голосування по громадському бюджету за 2020 рік, до якого було допущено 15 проектів (3 малі і 12 великих). Всього прийняло участь у голосуванні 4 тис 568 голосуючих. Відповідно до підсумків голосування залишилось 10 проектів-переможців (3 малі і 7 великих). Резервний фонд міського бюджету на фінансування проектів - переможців, які будуть реалізовуватись у 2020 році у рамках Програми реалізації громадського бюджету (бюджету участі) затверджений в сумі 2 828,295 грн.

Валерій Салогуб зазначив, що робоча група з громадського бюджету звертає увагу розпорядників коштів на тому, що перед перерахованні коштів, необхідно надати кошториси на виконання робіт по проектах. Даний проект рішення був одноголосно підтриманий членами комісії.

Головний інженер ТОВ «НіжинТеплоМережі» Володимир Школьний доповів по проекту рішення «Про погодження інвестиційної програми товариства з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі» на 2020 рік». Інвестиційна програма ТОВ «НіжинТеплоМережі» на 2020 рік розроблена у відповідності до вимог «Порядку розроблення, погодження та затвердження інвестиційних програм суб’єктів господарювання у сфері теплопостачання», затвердженого наказом Мінрегіонбуду №630 від 14.12.2012 року. Метою реалізації даної програми є зниження витрат, а також втрат ресурсів під час виробництва та транспортування теплової енергії. Джерелом фінансування програми є амортизаційні відрахування. Інвестиційна програма передбачає заміну та улаштування спеціальних насосів на котельнях, улаштування автоматичних погодних регулювань відпуску теплової енергії, заміну теплової ізоляції тепломережі та придбання станка для ремонту теплової ізоляції. Комісія підтримала даний проект.

У «різному» присутні обговорили питання щодо реконструкції перехрестя вулиць Шевченка, Носівський Шлях та провулку Урожайний. Члени комісії розглянули робочий проект, кошторисну документацію та ескізи. Питання реконструкції перехрестя вирішили залишити на доопрацювання.

Всі проекти рішень порядку денного було детально розглянуто комісією по законності та рекомендовано винести на розгляд пленарного засідання.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю,

Катерина Симоненко

17.01.2020