Відбулось чергове засідання депутатської комісії по законності

Сьогодні, 21 лютого, в малій залі міськвиконкому відбулось засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю під головуванням Олега Щербака. На комісії були присутні міський голова Анатолій Лінник, секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник, заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, радник міського голови Сергій Осадчий, керуючий справами апарату виконавчого комітету Сергій Колесник.

На засіданні був присутній Михайло Примак - фахівець, який розробляв проект реконструкції перехрестя вулиць Шевченка, Носівський шлях і провулку Урожайний. Присутнім показали відео, тривалістю шість хвилин, протягом яких було зафіксовано три аварійні ситуації. Його відзняли сьогодні після 14 години дня за допомогою квадрокоптера. Михайло Примак наголосив, що на даному перехресті інтенсивність руху дуже велика, а організація дорожнього руху по колу – це безпека і пішоходів і водіїв. Адже коло вимагатиме від водіїв зменшення швидкості руху, а острівець безпеки для пішоходів матиме додаткову захисну функцію.

«На цьому перехресті, дійсно, зона ризику. А життя та безпека наших громадян завжди в пріоритеті. І випадок, коли нефахівці і сумнівні експерти долучаються до коментарів того, що планується зробити й визначають, які засоби безпеки мають бути застосовані на даному перехресті, є нічим іншим, як розхитуванням ситуації. І ніяких звинувачень у корупції бути не може, бо все прозоро - це тендерна процедура. Виконавець робіт буде визначений на конкурсній основі. І я дякую проектантам за їх фахову розробку проекту та відповідальний підхід до детального планування», - зазначив міський голова Анатолій Лінник.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю, Лілія Ломакіна

21.02.2020