Відбулось чергове засідання громадської ради

В четвер, 14 липня 2016 року, в малій залі Ніжинської міської ради відбулось чергове засідання громадської ради. На засідання зібрались представники інститутів громадського суспільства, а також секретар міської ради Валерій Салогуб, перший заступник міського голови Григорій Олійник та заступник міського голови Ігор Алєксєєнко.

На порядок денний було винесено два основних питання: щодо ситуації з річкою Остер та про оптимізацію організації роботи громадської ради, а також різне. Для розкриття першого питання були запрошені начальник Ніжинського міжрайонного управління водного господарства Володимир Тарасенко, Петро Лабузький, керівник Ніжинського управління водопровідно-каналізаційного господарства, Віктор Рафальський, головний державний інспектор ветеринарної медицини м. Ніжина, Лідія Бондар, завідуюча лабораторії, Ольга Барановська, доцент Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Володимир Тарасенко проінформував присутніх про те, що було проведено декілька аналізів води в річці Остер, і жоден з них не підтвердив наявності в ній хімічних сполук, які б призвели до забруднення. Також він зазначив, що на забруднення вплинули погодні умови, річка здатна до самоочищення, але на це потрібен час.

Петро Лабузький повідомив про те, що викидів в річку не було, а одним із візуальних підтверджень цьому є те, що на стічних ставках водиться риба, і її загибелі не було.

Лідія Бондар також розповіла про те, що вода біоставків очисних споруд чиста, викидів не було, після очищення стічні води потрапляють до річки В`юниця.

Членами громадської ради було обговорено отриману інформацію та прийнято її до відома.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення

та комунікацій з громадськістю

виконавчого комітету

Ніжинської міської ради

19.07.2016