Відбулось чергове засідання комісії по законності

Головуючий засідання Олег Щербак розпочав засідання із затвердження наступного порядку денного:

1.Про внесення змін до положення про Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів Ніжинської міської ради Чернігівської області шляхом затвердження Положення про центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю «Віра» Ніжинської міської ради Чернігівської області у новій редакції.

2.Про збільшення статутного капіталу та затвердження нової редакції Статуту комунального підприємства «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства».

3.Про внесення зміни Типової форми контракту з керівником комунального підприємства, що перебуває у комунальній власності територіальної громади м. Ніжина Чернігівської області, затвердженої рішенням Ніжинської міської ради VI скликання від 23 квітня 2015 року №29-66/2015.

4. Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок юридичним особам.

5. Про поновлення договорів оренди земельних ділянок, внесення змін в рішення міської ради, надання дозволів на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затвердження проектів землеустрою та технічної документації, припинення права користування земельними ділянками, надання земельних ділянок суб’єктам господарювання фізичним особам.

6. Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, внесення зміни в рішення міської ради.

7. Про надання дозволу на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність, надання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою, внесення зміни в рішення міської ради.

8. Про дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність по вул. Овдіївська.

9. Про дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність по вул. О.Шмідта.

10. Про дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність по вул. Воздвиженська.

11. Про прийняття у власність територіальної громади міста Ніжина обладнання, програмного забезпечення та авторських прав «Система онлайн консультації лікаря та електронна карта пацієнта».

Різне.

Розгляд питань порядку денного розпочали зі звернень громадян. Наступним було обговорено проекти рішень, більшість з яких мали технічний характер або стосувались питання розподілу та відведення у власність земельних ділянок.

На увагу заслуговує проект рішення, представлений начальником відділу інвестиційної діяльності та розвитку інфраструктури міста Денисом Вороною, згідно з яким у місті буде введена дистанційна консультація з будь-яким лікарем та створена електронна карта пацієнта. Ці нововведення не лише полегшать спілкування лікаря з пацієнтом, зроблять його комфортнішим, а й виведуть медичне обслуговування на істотно новий рівень. Так, зокрема, електронна медична картка є перспективним напрямком у розвитку амбулаторної медичної допомоги. Велика кількість паперових карт змушує страждати не тільки пацієнтів, але і всіх працівників поліклінік, оскільки має багато суттєвих недоліків. Електронна медкарта була розроблена для більшої зручності пацієнтів і полегшення професійної діяльності медичних працівників. Найголовніше, що в електронну медичну картку можна включити абсолютно таку ж інформацію, як і в її паперовий аналог.

Проект рішення було підтримано і винесено на розгляд наступної сесії міської ради.

Наприкінці засідання Олег Вікторович звернувся до депутатів з ініціативою звернутися до міського голови з питанням, щоб на Ніжинському телебаченні депутати мали змогу в ефірі висвітлити власну діяльність. Для цього необхідно скласти графік з лімітом ефірного часу.

Також було озвучено пропозицію щодо встановлення табличок біля присутніх з назвами фракцій на сесіях . Депутат Іван Коробка та заступник міського голови Сергій Дзюба долучились до ініціативи і внесли свою пропозицію – додати ще іменні таблички біля кожного присутнього депутата. Обидві ініціативи Олега Щербака було одноголосно підтримано депутатами.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

15.01.2018