Відбулось чергове засідання комісії по законності

4 травня в малій залі Ніжинської міської ради відбулось чергове засідання постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю.У засіданні взяли участь секретар міської ради Валерій Салогуб, заступники міського голови Григорій Олійник та Сергій Дзюба, депутати міської ради, представники громадськості, ЗМІ. Головуючий засідання Олег Вікторович Щербак подав на затвердження членів комісії наступний порядок денний:

1. Про затвердження «Положення про зміст, опис та порядок використання червоно-чорного прапора як частини символіки м.Ніжина».

2. Про внесення змін до додатку до рішення Ніжинської міської ради від 06 грудня 2017 р. № 10-32/2017 «Про затвердження плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік».

Різне:

1. Про розгляд звернення мешканки Сидоренко Н.В.

2. Про розгляд звернення мешканців по вул. Шевченка,11.

3. Про розгляд звернення головного лікаря Ніжинської ЦМЛ ім. М.Галицького.

4. Про розгляд звернення депутатів Ніжинської міської ради до Прем’єр - Міністра України та Голови Верховної Ради України стосовно можливості встановлення більш високих тарифних розрядів Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників системи екстреної медичної допомоги.

5. Про розгляд виконання доручення засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю від 05.04.2018 (пр.№94).

6. Про розгляд виконання доручення засідання постійної комісії міської ради з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків з громадськістю від 30.03.2018 (пр.№93).

7. Про розгляд звернення мешканки Підгорної Л.Д.

Дискусійно розглядалося перше питання щодо червоно-чорного прапора. Головуючий засідання Олег Щербак зазначив , що дана символіка є як політичним, так і загальноміським питання, тому запропонував винести даний проект рішення на обговорення Громадської ради, депутати одноголосно підтримали дану пропозицію.

Підводячи підсумки комісії, дійшли висновку, що слід відправити деякі питання на доопрацювання у зв’язку з рядом суперечливих моментів, які виникли під час розгляду звернень. Деякі проекти рішень винесено на розгляд наступної сесії міської ради, а також надані відповідні протокольні доручення.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

05.05.2018