Відкрито меморіальну дошку полковнику Армії УНР Івану Дубовому

5 травня у Ніжинській ЗОШ №1 урочисто відкрито меморіальну дошку полковнику Армії УНР Івану Дубовому.

Іван Дубовий пройшов героїчний шлях від командира сотні ім. І.Мазепи до командира 1-ї Запорізької бригади УНР. Під його командуванням 2-й курень 2-го Запорізького полку приймав безпосередню участь у визволенні міст Севастополь та Джанкой, його бійці піднімали українські прапори на кораблях Чорноморського флоту, що стало визначною перемогою Армії УНР, сторіччя якої відзначається саме 5 травня 2018 року.

В урочистостях взяли участь міський голова Анатолій Лінник, перший заступник міського голови Григорій Олійник, ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко, історики Олександр Желіба та Сергій Коваленко, настоятель Собору Всіх Святих, протоієрей Сергій Чечин, ніжинці та учні школи.

Право відкрити меморіальну дошку було надано міському голові та протоієрею Сергію Чечину, який і провів обряд освячення.

Вперше в Україні відкрито пам`ятну дошку Івану Дубовому в Ніжині за підтримки та ініціативи депутатів міської ради Олександра Шалая та Ігора Шалая, громадського діяча Владислава Поповича.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

05.05.2018