Відбулось чергове засідання виконавчого комітету

На порядку денному засідання виконавчого комітету було 5 проектів рішень, 3 з них внесено у робочому порядку:

1. Про реєстрацію гуртожитків та дозвіл на переобладнання в гуртожитку.

2. Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води по товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі».

3. Про відзначення з нагоди Дня працівників освіти.

4. Про скасування постанови адміністративної комісії при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради від 05.09.2017р. щодо винесення адміністративного стягнення відносно Фариги Катерини Іванівни.

5. Про проведення в місті ювілейного Ніжинського «Покровського ярмарку-2017».

Члени виконавчого комітету ознайомилися із запропонованими проектами та прийняли відповідні рішення. Більшість проектів мали технічний характер, тому були підтримані одноголосно.

Найбільш жваве обговорення викликав проект рішення «Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води по товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі».Відповідно допроекту рішення, ТОВ має підняти тирифи на тепло як для установ, так і для населення. Як зазначалося раніше, це досить складне і неоднозначне питання. Члени виконавчого комітету враховували у ході обговорення всі чинники, починаючи від економічних обґрунтувань і закінчуючи платоспроможністю населення.

Міський голова Анатолій Лінник зазначив: «Сьогодні держава покладає всю відповідальність за такі рішення на місцеві органи влади. Ми зобов’язані прийняти непопулярне, але необхідне для міста рішення – дозволити підняти тарифи. У інакшому разі Ніжин ризикує залишитись без тепла у опалювальний сезон і відповідальність за це рішення буде на наших плечах». Його підтримав перший заступник Григорій Олійник: «У сучасних умовах, встановлюючи тарифи на тепло, ми залежні від тарифів на електроенергію, водопостачання тощо. Враховуючи, що ці тарифи значно підняті, ми не можемо залишити стару ціну на теплову енергію. Такий крок буде економічно не обґрунтованим. Звісно, наразі тепломережа міста застаріла і потребує модернізації, сучасні умови вимагають переходу на альтернативні способи опалення. Але це займе не один рік. Тому ми зобов’язані дозволити підняти тарифи для уникнення ситуації, коли на початок опалювального сезону місто може залишитися без тепла через заборгованість перед НАК «Нафтогаз».

Члени виконавчого комітету більшістю голосів приняти проект рішення.

Потому перейшли до розгляду решти проектів рішень, серед після детального обговорення було прийнято бюджет ювілейного Покровського ярмарку, який проходитиме у місті з 12 по 15 жовтня. Також розглянуто проект рішення Про скасування постанови адміністративної комісії при виконавчому комітеті Ніжинської міської ради від 05.09.2017р. щодо винесення адміністративного стягнення відносно Фариги Катерини Іванівни. Члени виконавчого комітету детально обговорили умови винесення адміністративного стягнення з громадянки, і ухвалили рішення з поправками.

Відділ інформаційно-аналітичної

роботи та комунікацій з громадськістю

28.09.2017