Відбулось чергове засідання виконавчого комітету

30 вересня відбулось чергове засідання виконавчого комітету під головуванням першого заступника міського голови Федора Вовченка.

В порядок денний включили проекти рішень, що стосувались: видачі дублікатів свідоцтв про право власності на об’єкти нерухомого майна; затвердження списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти місцевого бюджету у 2021-2022 н.р.; відзначення з нагоди Дня працівників освіти; нагородження Почесними грамотами виконавчого комітету; створення комісії з проведення інвентаризації водних об’єктів, лісових ресурсів, об’єктів державної та комунальної власності, продовження терміну дії дозволу на розміщення зовнішньої реклами, відшкодування коштів перевізникам за пільгове перевезення та ін.

Члени виконкому одноголосно підтримали рішення про початок опалювального сезону 2021—2022 р.р. у КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького», комунальному лікувально-профілактичному закладі «Ніжинський пологовий будинок», Ніжинському дитячому будинку-інтернаті з 1 жовтня.

Перший заступник міського голови Федір Вовченко поінформував, що у даних закладах – спільна котельня та зазначив, що прийняття рішення надає підставу звернутися до Ніжинського відділення «Чернігівгазу» з проханням розпочати надання послуг з газопостачання.

Заступник міського голови Ірина Грозенко зауважила, що Ніжинська міська лікарня є опорною і наразі вона переповнена. «З понеділка, можливо, доведеться розгортати ще одне відділення, яке працюватиме за напрямком COVID-19. В лікарні дуже багато хворих. Пацієнти й медичний персонал не можуть перебувати у холодних палатах. Так, розпочати наразі опалювальний сезон непросто, але задля цього потрібно зробити перший крок та прийняти рішення виконкому», - підкреслила Ірина Вікторівна.

З метою забезпечення безпечних умов дорожнього руху в місті на засіданні прийнято рішення «Про зміну організації дорожнього руху». Рішення передбачає зміну організації дорожнього руху на перехресті вул. Синяківська та вул. Шевченка шляхом тимчасового перекриття для руху автомобільного транспорту частини автомобільної дороги по вул. Синяківська, що пересікає вул. Шевченка.

«Даний проект – тимчасовий. Ми не можемо залишити все, як є. За три-чотири місяці ми вивчимо ситуацію, подивимось як працює круговий рух і вирішимо, що робити далі. Просимо вибачення у жителів Ніжинської громади за тимчасові незручності», — зауважив радник міського голови Сергій Охонько.

Управлінню житлово-комунального господарства і будівництва надали доручення: забезпечити внесення відповідних змін до схем організації дорожнього руху, встановити всі відповідні знаки і погодити їх в органах Національної поліції України.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

30.09.2021