Відбулось чергове засідання виконавчого комітету

4 травня у малій залі міської ради відбулося позачергове засідання виконавчого комітету під головуванням першого заступника міського голови Григорія Олійника. На порядку денному було 3 проект рішення та 4 проекти рішення подані на розгляд у робочому порядку, а також Різне:

1.Про видалення зелених насаджень на території м.Ніжина.

2.Про затвердження переліку об'єктів для відбування стягнення та видів суспільно корисних робіт особам, які перебувають на обліку Ніжинського міськрайонного відділу з питань пробації центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації міністерства юстиції.

3.Про надання дозволу на переобладнання, перепланування у будівлях та оформлення технічної документації.

4.Про закупівлю енергосервісу та затвердження базових рівнів споживання теплової енергії.

5.Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.

6.Про розгляд матеріалів опікунської ради.

7.Про фінансування заходів міської цільової програми з виконання власних повноважень Ніжинської міської ради.

Різне:

1.Про виконання доручення щодо підготовки кошторису витрат на придбання резервних матеріалів та засобів для запобігання та ліквідації диверсій.

2.Про відновлення елементів примусового зниження швидкості автотранспорту на дорогах міста після проведення їх ремонту.

3.Про необхідність врегулювання дорожнього руху на вул.Набережній ( біля виїзду на міст) відповідними дорожніми знаками.

Проект рішення щодо закупівлі енергосервісу та затвердження базових рівнів споживання теплової енергії представляла Вікторія Кресан, головний спеціаліст сектора енергоефективності, енергозбереження та інноваційної діяльності, яка зазначила що ЕСКО – це енергосервісна компанія, яка виконує роботи із впровадження енергоефективних заходів (наприклад утеплення фасадів, заміна вікон та дверей на енергоефективні, модернізація системи опалення, встановлення ІТП тощо). Завдяки цим заходам замовник починає економити ресурси та, відповідно, гроші, частину яких отримує ЕСКО як плату за свої послуги та повертає вкладені інвестиції. Досягнута економія може сягати 10-20%. Суть концепції енргосервісу полягає в тому, що енергоефективні заходи здійснюються тільки в будівлях бюджетних установ(шкіл, лікарень, дитячих садочків, університетів тощо). Також потрібно здійснити затвердження базового рівня споживання паливно-енергетичних ресурсів та житлово-комунальних послуг. Базовий рівень споживання паливно-енергетичних ресурсів та житлово-комунальних послуг – усереднене значення обсягів річного споживання паливно-енергетичних ресурсів та житлово-комунальних послуг об'єктом енергосервісу із зазначенням обсягів споживання кожного виду паливно-енергетичних ресурсів та житлово-комунальних послуг середньорічних за три роки.

В «Різному» розглядалось одне з питань щодо відновлення елементів примусового зниження швидкості автотранспорту на дорогах міста після проведення їх ремонту. Григорій Олійник зауважив, що для виконання робіт по ямкового ремонту на дорогах міста були частково демонтовані так звані «лежачі поліцейські» тому необхідно повторно їх встановити на найбільш небезпечних ділянках дороги.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та

комунікацій з громадськістю

07.06.2018