Відбулось урочисте відкриття 377 Ніжинського Покровського ярмарку

Впродовж чотирьох днів, 10-13 жовтня, в центральній частині Ніжина розгорнувся традиційний Покровський Ярмарок.

Народні майстри з усієї України запропонували просто неймовірну кількість товарів народного споживання, серед яких вироби з гончарства, різьблення по дереву, національна українська вишивка, плетіння з соломи і лози, декоративний розпис, національні іграшки та багато іншого для створення чудового настрою і незабутніх моментів ярмаркування.

Також на ярмарку можна віднайти товари на різний смак: харчової, промислової, декоративної та текстильної продукції.

12 жовтня на центральній площі імені Івана Франка під Гвиступи місцевих фольклорних та творчих колективів відбулось урочисте відкриття 377 Ніжинського Покровського ярмарку. Зі щирими привітаннями з головної сцени звернувся до ніжинців та гостей міста міський голова Анатолій Лінник та наголосив, що сьогодні Ніжин вкотре зустрічає гостей, святкуючи одне з найочікуваніших свят осені - "Ніжинський Покровський ярмарок". Тисячолітній Ніжин славний своєю історією, своїми традиціями. Він гостинний кожного дня, але сьогодні він гостинний по особливому, адже на Покрову, Покровський ярмарок багато століть поспіль ми звикли підводити певний підсумок проробленої роботи за рік, збирати урожай, продавати його, святкувати це прекрасне веселе свято. А саме головне, що Ніжин славний не тільки своєю історією, традиціями, а й славний, в першу чергу, його людьми, які збудували це місто, які його творили, розбудовували таким який він є зараз. І наше з вами завдання продовжувати, любити і розбудовувати наш Ніжин. Побажав всім, впершу чергу, миру заради дітей, і нехай Пресвята Богородиця захищає всіх, дарує здоров’я, процвітання, добробуту і надію в те, що буде мир на українській землі, ми переможемо.

Анатолій Валерійович відмітив знаменну подію, яка відбулася 11 жовтня цього року, а саме нашого ніженеця Петро Іванов. Він захистив свій титул чемпіона світу за однією із професійних версій в боксі отримавши впевнену перемогу над своїм суперником, прославляючи наш рідний Ніжин та подякував Петру зі сцени.

Вже традиційно з іконою Покрови Пресвятої Богородиці площею пройшов настоятель Свято Покровського храму м.Ніжина, протоієрей Михаїл Якубів, який освятив усіх святою водою та побажав миру, добра та Божого благословення.

Під час урочистостей з нагоди святкування Покровського ярмарку було сказано багато теплих слів від помічника народного депутата України Валерія Зуба Михайла Колотила, заступника голови Ніжинського відділення «Чернігівське землятство» Миколи В’ялого та старшого помічника капітана корабля «Ніжин» Одеського загону морської охорони Віталія Канюка.

Завітали почесні гості: голова Ради ГО «Товариство «Чернігівське земляцтво» Віктор Ткаченко, Почесний член Ради Товариства «Чернігівське земляцтво», поет, Лауреат Шевченківської премії Леонід Горлач, почесні громадяни міста Ніжина Григорій Самойленко, Михайло Харчук, Сергій Чечин та Володимир Хейбарович, генеральний директор Національного заповідника «Глухів» Ірина Мошик. А також запрошені поважні гості від Одеського загону морської охорони

Багато різноманітних заходів було заплановано цього дня у різних куточках міста.

Подарунком для всього ярмарку стане чудовий вечірній концерт. На головній сцені виступатиме музичний гурт "Оркестр Гарного Настрою", що поєднує в собі український фольклор, світову рок спадщину, класичні зарубіжні хіти, автентичні українські мотиви та авторські пісні.

Ніжин ярмаркуватиме до неділі. Тож всі бажаючі матимуть можливість придбати чимало різноманітних смаколиків та якісних промислових товарів, отримати заряд позитивних емоцій та вражень.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

12.10.2019