В рамках Міжнародного фестивалю інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Литаври» міський голова Анатолій Лінник відвідав презентацію книжок Василя Шкляра

Із 09 по 11 жовтня 2019 року в Чернігові, Ніжині, Корюківці, Бахмачі, Острі (Козелецького району) та Седневі проходить ІІІ Міжнародний фестиваль інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Lуtavrу».

Ідея літературно-мистецького заходу належить нашій землячці, письменниці, очільниці громадської організації «Центр новітніх ініціатив і комунікації» Тетяні Винник, яка є головним організатором масштабного проекту. Мета фестивалю – просвітницька. Привертати увагу дітей та молоді до читання, ознайомлювати із сучасною українською та зарубіжною літературою, просувати книгу у сучасне культурне молодіжне середовище, створювати діалог читача та письменника.

Сучасні письменники, літературознавці, журналісти України та закордону виступатимуть одночасно на базі декількох локацій: у школах, дитячих садочках, університетах, бібліотеках, музеях, кав’ярнях, влаштовуватимуть презентації, читання, бесіди, та безліч інших цікавих заходів, які долучили дітей та молодь до прекрасного і дієвого слова.

10 жовтня і у нашому місті пройшов Міжнародний фестиваль інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Литаври», партнерами якого є Ніжинська міська рада. Міський голова Анатолій Лінник відвідав презентацію книжок відомого українського письменника Василя Шкляра, яка відбулась в стінах Гоголевого вишу у рамках даного фестивалю.

Після презентації книг головний організатор проекту Тетяна Винник вручила від ГО «Центр новітніх ініціатив і комунікації» Подяку міському голові Анатолію Ліннику за підтримку та організаційне сприяння «Міжнародного фестивалю інтеграції слова у сучасному арт-просторі «Lуtavrу».

У рамках проекту традиційно підготувався альманах «Литаври», до якого входять твори учасників фестивалю. Альманах видається за підтримки Ніжинської міської ради. Це подарункове видання для бібліотек та шкіл Чернігівщини, які беруть участь у проекті.

«Литаври» ще довго лунатимуть в серцях усіх, кому вдалося їх почути. Фестиваль успішно вийшов за межі України і не збирається зупинятися. Адже в планах організаторів зробити фест щорічним і ще масштабнішим.

Начальник сектора інформаційно-аналітичної роботи

відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Катерина Симоненко

10.10.2019