Засідання виконавчого комітету

Сьогодні у малій залі виконавчого комітету Ніжинської міської ради відбулося засідання виконавчого комітету під головуванням міського голови Анатолія Лінника. У засіданні взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, радник міського голови Сергій Осадчий, керівник КП «ОКМ» Оксана Шумейко, начальник управління культури і туризму Ніжинської міської ради Тетяна Бассак, начальник управління комунального майна та земельних відносин Ірина Онокало, начальник управління освіти Станіслав Крапив’янський, керівник КК «Північна» Дмитро Шаповалов, начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Пало Глушко, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради та ЗМІ. На порядку денному були подані для розгляду у робочому порядку 9 проектів рішень. Різне:

1.Про порядок обліку та видачі посвідчень членам громадських формувань з охорони громадського порядку, які діють на території населених пунктів Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

2.Про фінансування заходів міської програми розвитку, туризму на 2017-2021рр..

3.Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 25 липня 2019 року №253 «Про створення аукціонної комісії для продажу нежитлової будівлі, що розташована за адресою: м.Ніжин, вул.Березанська, будинок 104-б»..

4.Про створення конкурсної комісії та робочої групи з відбору суб’єктів оціночної діяльності.

5.Про внесення змін до квартоблікової справи, зняття з квартирного обліку та затвердження рішень.

6.Про внесення змін до п.1 рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 28.12.2017 №348 «Про створення та затвердження складу комісії з погодження розміщення тимчасових споруд та засобів пересувної дрібно-роздрібної торговельної мережі на об’єктах благоустрою».

7.Про доповнення додатків 2,4 до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 29.08.2019р. №274 «Про затвердження списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти міського бюджету у 2019-2020 н.р.».

8.Про надання Комунальному підприємству Керуюча компанія «Північна» дозволу на отримання кредитного ліміту на поточний рахунок.

9.Про розгляд матеріалів комісії з питань захисту прав дитини.

Різне:

1.Про виконання доручення щодо проведення перевірки стану дорожнього покриття по вул.Полковника Розумовського (від Воздвиженської церкви в сторону вул.Широкомагерської) та по вул.Чехова (на виїзді з вул.Незалежності), а також про вжиття відповідних заходів стосовно відновлення пошкоджених ділянок.

2.Про розгляд відповіді на звернення до Президента України щодо необхідності прискорення спрямування до місцевого бюджету коштів субвенції з державного бюджету на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій.

3.Про розгляд листа начальника відділу з питань фізичної культури та спорту П.Глушка щодо надання приміщення міського будинку культури для проведення «Вечора боксу» 11 жовтня 2019 року з 18.00 по 21.00год.

Проект рішення «Про доповнення додатків 2,4 до рішення виконавчого комітету Ніжинської міської ради від 29.08.2019р. №274 «Про затвердження списків учнів закладів загальної середньої освіти на харчування за кошти міського бюджету у 2019-2020 н.р.» доповів начальник управління освіти та зазначив, що згідно документів, поданих закладами загальної середньої освіти, за кошти міського бюджету додатково будуть харчуватися:

- 41 учень з малозабезпечених сімей;

- 4 учні, батьки яких є учасниками антитерористичної операції (ООС).

Всього 45 учнів.

Розрахунок коштів на 1 день (для додаткового списку):

45 учнів х 17,00 грн. =765,0 грн.

З 10 жовтня 2019 р.:

жовтень – 765,0 грн. х 11 дн. = 8 415,0 грн.

листопад – 765,0 грн. х 20 дн. = 15 300,0 грн.

грудень – 765,0 грн. х 20 дн. = 15 300,0 грн.

До кінця року разом 39 015,0 грн. Харчування учнів з категорійних родин за кошти міського бюджету додаткових коштів не потребує. Прийняття проекту дозволить забезпечити гарячим харчуванням учнів пільгових категорій.

Всі подані проекти рішень на засідання виконавчого комітету були детально обговорені та прийняті.

В «Різному» заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко запросив присутніх на святкування традиційного «Покровського ярмарку – 2029», урочисте відкриття якого буде 12 жовтня о 10—00 годині на центральній площі міста.

14 жовтня 2019 року в Ніжині відбудеться низка заходів, присвячених Дню захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці та Дню Українського козацтва.

О 09-15 год. на вулиці Гоголя відбудеться покладання квітів до пам’ятного знаку «Герої не вмирають» та молибень святих отців, далі настоятелі храмів міста покладуть квіти біля стелли "Герої не вмирають" (знаходиться навпроти Всесвятського храму).

О 10.00 год. у Ніжинській Покровській церкві відбудеться молебень за упокій душ тих, хто загинув в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави.

О 12.00 год на Ринковій площі розпочнеться шикування колони святкової ходи, приуроченій Дню захисника України, яка буде слідувати по вул. Незалежності до пам’ятного знаку "Борцям за Незалежність", де і відбудеться урочисте покладання квітів.

Упродовж дня на міських кладовищах спеціалістами Ніжинського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді буде вшановано пам'ять кожного Ніжинського героя, який віддав своє життя, захищаючи територіальну цілісність України.

Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до анансованих заходів!

Начальник відділу з питань фізичної культури та спорту Павло Глушко повідомив, що 11 жовтня о 20-00 годині відбуватиметься пряма-трансляція боксу нашого земляка Петра Іванова, який буде підтверджувати свій титул чемпіона світу серед молоді за версією WBC. Петро битиметься з 23-річним словаком Володимиром Белуйскім. Пряме включення планується в приміщенні Міського Будинку культури. Запрошуються всі бажаючі.

начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю Анна Шведун

10.10.2019