Відбулось засідання 79 сесії міської ради

30 вересня  відбулось засідання 79 сесії  Ніжинської міської ради під головуванням секретаря міської ради Валерія Салогуба. У роботі сесії взяли участь 28 депутатів, перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Алєксєєнко, керуючий справами виконавчого комітету Сергій Колесник, радник міського голови Сергій Осадчий, керівники комунальних підприємств, структурних підрозділів виконавчих органів міської ради та ЗМІ.

Секретар міської ради Валерій Салогуб вручив Подяку міського голови депутату міської ради Наталії Радченко з нагоди ювілею. Побажав наснаги, здійснення планів та задумів.

На порядок денний 79 сесії вцілому винесено 66 проектів. Всі проекти розглянуті, заслухані рекомендації комісії та прийняті відповідні рішення.

Внесли зміни до бюджетних  програм місцевого значення на 2020 рік та до бюджету Ніжинської міської об’єднаної  територіальної громади на 2020 рік. Розглянули та прийняли рішення у сфері майнових та земельних питань за рекомендаціями профільних депутатських комісій.

Прийняли рішення «Про затвердження Міської програми по підтримці випускників закладів загальної середньої освіти, які отримали 200 балів (з одного предмету) і більше за результатами зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році». Дане рішення було підготовлено з метою надання фінансової підтримки талановитим  випускникам  закладів загальної середньої освіти  у 2020 році (Кошова Анастасія, випускниця Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя, отримала 200 балів по ЗНО з української мови та літератури), які отримали  200 балів (з одного предмету) і більше  за результатами зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році.

Депутати прийняли рішення «Про внесення зміни до договору оренди цілісного майнового комплексу муніципального закладу культури «Шевченківський парк» від 29.04.2000 року та до договору оренди земельних ділянок, посвідченого приватним нотаріусом Ніжинського міського нотаріального округу Кузьменком О.В. 04.04.2001 року за № 569, що укладені з Повним товариством «Партнер».

Підтримали звернення трудового колективу військової частини А 4558 щодо ліквідації (розформування) військової частини А4558. Одноголосно вирішили звернутися до Президента України, секретаря РНБО, генерального штабу України та командувача Сил логістики Збройних Сил України, народного депутата України Валерія Зуба та голови Чернігівської ОДА щодо недопущення ліквідації військової частини А4558, яка розташована у м. Ніжині.

У військовій частині працює понад 230 жителів міста та Ніжинського району, які сплачують ПДФО до бюджету Ніжинської міської територіальної громади (за 2019 р. - 3 456 718,84 грн, з січня по серпень 2020 року сплачено 1 9725469,17 грн.). Військова частина є базою зберігання, ремонту та модернізації зброї та техніки, яка перебуває на озброєнні Збройних Сил України, здійснюється ремонт та обслуговування ракетно-артилерійського озброєння,  радіолокаційних станцій, підйомно-транспортного обладнання зенітно-ракетних комплексів.    


 

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук


30.09.2020