Відбулось засідання бюджетної комісії

03 вересня відбулось позачергове засідання постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку міста, підприємницької діяльності, дерегуляції, фінансів та бюджету. У засіданні взяв участь перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник.

Основним питанням засідання комісії була реконструкція ЗОШ № 10. Григорій Олійник поінформував присутніх щодо ситуації, яка склалася у ході виконання проекту. При реконструкції будівлі школи в межах проекту проводився ремонт даху. Розпочавши роботи, було з’ясовано, що весь дах утеплений шлаком. Також проектом передбачена бетонна стяжка. Піднявши шлак, будівельники знайшли декілька балок, які через потрапляння води були в сумнівному стані. Під час технічної наради з проектантом було прийнято рішення замінити шлак мінватою, щоб зменшити навантаження, адже в школі всі перекриття дерев’яні. При знятті шлаку на 4-му поверсі будівлі зі стелі почала відпадати штукатурка та ліпнина,. Обстеживши приміщення, прийшли до висновку, що для безпеки потрібно демонтувати штукатурку, зробити паробар’єр та натяжну стелю. Також розглядалися інші варіанти, але вони дороговартісні та займуть більше часу.

Під час декількох скайп-нарад з представниками НЕФКО обговорили ряд питань щодо даного проекту, нагальні роботи, які терміново потрібно виконувати. Крім того, виникли пропозиції щодо заміни підлоги в приміщеннях школи, туалетів, стін, зробити асфальтування тощо. Вивчивши питання термінів виконання робіт, дійшли висновку, що немає часу для проведення тендерів та втілення в життя даного проекту, адже вихованці школи повинні розпочати навчання з 14 вересня. Згідно договору з НЕФКО обсяги робіт в даному проекті можна збільшити до 20%. Кошторис даних робіт складає 172 тис.грн. Основні види робіт даного проекту: демонтаж штукатурки, підшиття паробар’єра рейками, монтування натяжної стелі в усіх навчальних класах, крім коридора.

Підрядник готовий розпочати роботи після рішення бюджетної комісії. Обговоривши всі деталі складеної ситуації, члени комісії вирішили за рахунок місцевого бюджету збільшити обсяг додаткових робіт в проекті по термомодернізації в межах до 20%, перекинувши кошти з теплопостачання управління освіти. По закінченні були надані доручення підготувати відповідний проект рішення на пленарне засідання сесії.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи 
та комунікацій з громадськістю, Катерина Симоненко
02.09.2020