Відбулось засідання депутатської комісії з майнових та житлово-комунальних питань, транспорту і зв’язку

На початку засідання було розглянуто звернення громадян щодо розміщення сміттєзбиральних майданчиків. Головуючий Володимир Башинський наголосив, що облаштовані, зручні майданчики мають бути у місті, але питання місця встановлення потрібно обговорити та узгодити з усіма сторонами. Тому детальний розгляд звернення громадян слід перенести на наступну нараду комісії.

Начальник комунального підприємства «СЄЗ» прозвітував про результати претензійно-позовної роботи за період з січня по серпень 2017 року. На початку звіту Микола Дмитрович Борисенко подякував міській раді за надану допомогу по оплаті досудових та судових витрат.

На даний час у впроваджені державної виконавчої служби Ніжинського міськрайонного управління юстиції знаходяться на виконанні 164 судових накази про примусове стягнення заборгованості за отримані житлово-комунальні послуги на суму 290 тисяч гривень. Загалом за вище зазначений період комунальним підприємством було подано до суду 84 позовні заяви про стягнення заборгованості на загальну суму 205 тисяч гривень. Наразі винесено 74 судові накази про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги на загальну суму 181 тисяча, ще 10 заяв на суму 24 тисячі гривень знаходяться у процесі судового розгляду. Що стосується претензійно-позовної роботи з юридичними особами, то виконано ряд завдань:

1. Стягнуто 26 тисяч гривень заборгованості з Чернігівобленерго.

2. Стягнуто з боржників у процесі досудових процедур врегулювання спорів 36 тисяч гривень.

3. Задоволено три вимоги по передачі майна на користь підприємства у результаті врегулювання досудових спорів.

4. Оскаржено рішення про стягнення з підприємства грошових коштів у розмірі 36 тис. грн.

Підсумовуючи звіт, Микола Дмитрович зазначив, що підпорядковане йому підприємство і надалі вестиме активну роботу з боржниками, використовуючи всі можливі важілі впливу.

Звітувались також про результати претензійно-позовної роботи з боржниками керівництво комунальних підприємств: «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства», «Оренда комунального майна» та «керуюча компанія «Північна».

Наступним обговорили стан виконання протокольних доручень, які були роздані на минулих засіданнях та напрацювали нові протокольні доручення.

Керівництво комунального підприємства «Комунальний ринок» прозвітувалось про пророблену роботу з приводу проблемних питань по ринку, що розташований на вулиці Незалежності. Обговоривши звіт, члени комісії надали ряд протокольних доручень.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

06.09.2017