Відбулось засідання депутатської соціальної комісії

26 березня відбулася постійна комісії міської ради з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту під головуванням Володимира Короля. На засідання комісії були присутні секретар міської ради Валерій Салогуб, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Дзюба, головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні імені М. Галицького Олександр Костирко, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету Ніжинської міської ради, представники ЗМІ.

На порядок денний було винесено розгляд проектів рішень:

1.Про внесення змін до Додатку 1 "Міської цільової програми заходів з відзначення державних та професійних свят, ювілейних та святкових дат, відзначення осіб, які зробили вагомий внесок у розвиток міста Ніжина, здійснення представницьких та інших заходів на 2019 рік" затвердженого рішенням Ніжинської міської ради "Про затвердження бюджетних програм місцевого значення на 2019 рік" від 16 січня 2019 року №6-50/2019.

2.Про виконання міських цільових програм головним розпорядником коштів - управлінням праці та соціального захисту населення Ніжинської міської ради Чернігівської області за 2018 рік.

3.Про виконання міських цільових програм головним розпорядником коштів - управлінням культури і туризму Ніжинської міської ради Чернігівської області за 2018 рік.

4.Про виконання міських цільових програм головним розпорядником коштів - відділом з питань фізичної культури та спорту Ніжинської міської ради Чернігівської області за 2018 рік.

5.Про внесення змін до Положення про Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю "Віра" Ніжинської міської ради Чернігвської області шляхом затвердження Положення про Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю "Віра" Ніжинської міської ради Чернігівської області у новій редакції.

6.Про подання клопотання до Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ЧОДА щодо занесення об’єкту до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

7.Про затвердження структури та штатної числельності Комунального закладу Ніжинський міський молодіжний центр Ніжинської міської ради Чернігівської області.

8.Про затвердження міської цільової програми матеріально-технічного забезпечення надавачів первинної медичної допомоги населенню на 2019 рік.

РІЗНЕ.

У процесі конструктивного розгляду члени комісії обговорили та погодили проекти рішень.

У різному особливу увагу приділили листу Олександра Костирка щодо необхідності закупівлі сучасного медичного обладнання та комп’ютерної техніки для Ніжинської центральної міської лікарні імені М. Галицького. Депутат міської ради Костянтин Смалій запропонував звернутись з колективними листами до міського голови, бюджетної комісії Ніжинсько міської ради, Народного депутата по мажоритарному округу. Решта депутатів одноголосно підтримали цю пропозицію.

Також обговорили питання функціонування відділення гемодіалізу, яке з одного боку потребує розширення через значну кількість пацієнтів, з іншого боку не може повноцінно функціонувати через брак фахівців. Для вирішення цього питання вирішили звернутися до головного лікаря Ніжинського госпітального округу.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи

та комунікацій з громадськістю

26.03.2019